Geçen hafta çocukluğumun şehri Kırşehir’deydim. Neredeyse sekiz aydır yakınlarımı ziyaret edemiyordum. Yarı yıl tatilini fırsat bilerek, bir haftalık tatil için bahardan kalma güneşli bir cumartesi günü otobüsle yola çıktım.

Otobüsün penceresinden çevreyi süzerken, kar yağmaması ve havaların bu şekilde kurak geçmesi beni kara kara düşündürdü. Ülkemizi maalesef yazın hasatta ürün kaybı ve su sıkıntısı bekliyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 44 yılın en kurak senesini geçirdiğimizi belirtiyor.

Şubat ayında olmamıza rağmen Maraş’ta hala kar yok. Maraşlı, karla ancak Yedikuyular Kayak Merkezi Bölgesinde buluşuyor.

Hazır yeri gelmişken şunu da belirtmeden geçmeyeyim; kayak merkezi özellikle, hafta sonu komşu illerden ve şehir merkezinden gelen vatandaşların akınına uğruyor ve yoğun araç trafiği yüzünden izdiham yaşanıyor. İlimizin en büyük ulusal projesinin, kış turizminde bir marka olabilmesi için ulaşım sorunun bir an önce çözülmesinde büyük fayda var.

Yol medeniyettir... Bu söz insanlar yaşadıkça, her zaman haklılığını korur. İşte Maraş -Göksun yolu... Eski yolun durumunu hepimiz biliriz... Yıllar öncesine gittiğimizde, tek şeritli dar yollarda, virajın birinden çıkmadan diğeri başlayan, köy yolunu andıran, bu güzergahı unutmak mümkün değil.. Şimdi tünellerle, viyadüklerle süslenmiş standardı çok yüksek modern yollar, insana huzur veriyor; yolculuğun keyfini yaşıyorsunuz.

Göksun’daki Ahmet Eskalen tünellerinden, Andırın yol ayırımına kadar çalışmalar bitmiş. Hedef; 2018 yılının sonuna kadar yolun tamamlanması; üç vardiya şeklinde yoğun çalışmalar devam ediyor.

Ayrıca bir büyük projeden daha söz edeyim... Kayseri-Maraş bağlantısını 52 kilometre daha yakınlaştıracak; Kayseri -Tomarza-Tufanbeyli –Göksun bağlantılı yol...

Yazımın devamı yarın...