Yedikuyular Kayak Merkezi cumartesi ve pazar günleri gerçekten bir başka oluyor.Geçtiğimiz pazar günü kayak merkezimiz yine cıvıl cıvıldı.

Güneşli -güzel bir hafta sonunun da etkisiyle Maraşlılar ve komşu illerden gelen konuklar, beyaz örtünün keyfini doya doya çıkardılar.

Hele Antepliler...Yedikuyular, 27 plakalı araçların neredeyse istilasına uğramış gibiydi.46 Plaka Ahir Dağında yabancı gibiydi. Bir an kendimi başka bir şehirde hissettim

Yıllar önce bu proje dillenmeye başladığında böyle yoğun bir ilgi göreceğine inanmayan ve sahip çıkmayanların kulakları bir kez daha çınlasın istiyorum.Hayallerinin peşinde koşup,rüyalarını gerçekleştiren yetkilileri de bir kez daha tebrik ediyorum.

Bir başka gerçeği de vurgulamak istiyorum.Komşu illerden gelen yerli turistler sadece kayak merkezini ihya etmiyor.Kayak yapmaya gelen konuklar,Maraş esnafını da sevindiriyor.Bir arkadaşım bahsetti...İslahiye’den gelen bir aileye 5000 liralık avize satmış...

Kasap,pastane,lokanta,kafeterya gibi yiyecek-içecek sektörüne katkılarda bulunan kayakseverlerin, şehrimize kazandırdığı gelirleri de siz düşünün.

Bunlar güzel gelişmeler...Tabi ki eksiklikleri de dile getirmek gerekiyor.Özellikle cumartesi ve pazar günleri yoğunluğundan gelen şikayetler de az değil...Telesiyej önünde metrelerce uzayan kuyruklar,bilet alıp binemeyen insanların seslerini de duymamuz lazım.

Hele kafeterya binası böyle bir projeye hiç yakışmıyor.İnsanların itiş kakış oturduğu,dar- kasvetli görüntüsü ruh karartıyor.

Geniş,ferah ve camlarla kaplı bir kafeterya neden düşünülmedi anlayamadım.Bir düşünün:Sucuk-ekmek keyfinden sonra içilen bir kahve eşliğinde, camlarla kaplı bir mekandan muhteşem kar manzarası seyretmek...

Ayrıca kafeterya konum olarak da yanlış düşünülmüş.Kayak pistinin ortasında ucube bir bina olarak görülüyor.Duyumlarıma göre galiba kafeterya yıkılıp uygun bir yere yapılacakmış.

Konaklama ve sosyal etkinlikler...Görüştüğüm insanlar bunlardan da yakınıyor. Bir de tabi ki ulaşım...Rahat ve konforlu bir yolculuktan sonra karla buluşmak,kayakseverleri daha mutlu eder.

İşte eksisiyle- artısıyla Yedikuyular...