Saçlar bayanların en hassas noktasıdır. Çünkü bizleri biz yapan saçlarımızdır. Bir bayan saçlarına çok özen göstermelidir ki bakımı tamamlansın güzelliğine güzellik katabilsin. O yüzden bizler için en hassas konu olan saçlarımıza nasıl bakım yapacağımız hakkında derlediğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Yaz ayları güneşin kurutucu ve yıpratıcı etkisi nedeniyle saçların en fazla zarar gördüğü ve bakıma en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemdir. Peki, yaz aylarının keyfini çıkarırken, saçlarınızın yıpranmasını önlemek ve canlılığını kaybetmemek için dikkat etmeniz gerekenler neler? Alacağınız küçük önlemlerle ve kullanacağınız pratik bakım ürünleriyle yaz aylarında güneşin zararlı etkilerini azaltıp, saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Güneşin, saça uygulanan boya, perma gibi işlemlerin, havuz ve deniz suyunun her biri saçın nemini kaybetmesine sebep olur. Yaz aylarına özel kullanacağınız yıpranmış saçlar için onarıcı bakım ve nemlendirme özelliği yüksek saç bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Saçlar sık yıkanıyorsa günlük kullanıma uygun yumuşak şampuanlar olmasına dikkat etmelisiniz.

Saçınızı Güneşten Koruyun

Şapka, eşarp gibi aksesuarlarla saçınızı kapatarak güneş ışınlarının saçlarınızı kurutmasını ve yıpratmasını engelleyebilirsiniz. UV filtreli nemlendirici ve güneş koruyucu saç bakım yağlarından da faydalanabilirsiniz.

Saçlarınızın Nefes Almasını Sağlayın

Özellikle tesettürlü bayanlar bu kurala çok özen göstermelidir. Sıkı topuzlar, örgüler, at kuyrukları sıcak havanın bunaltıcı etkisini hafifletebilir, ancak saç dipleri terler ve sıkı toplanmış saçların içine hapsolur. Arada bir saçlarınızı açıp havalandırmanız saç diplerinin ferahlamasını sağlayacaktır.

Sık Boya Yapmaktan Kaçının

Yaz aylarında sık sık alınan duşlar, havuz ve deniz sonucu daha hızlı akan boya, yazın daha hızlı uzayan saç; daha çok boya yapmaya sebep olur. Bu da saçlarınızı oldukça yıpratır. Mümkünse boya gibi işlemleri erteleyin. Ya da yoğun bakım ürünlerini kullanmayı ihmal etmeyin.