Kahramanmaraş’ın pek çok alanında park yasağı var. Bu yasaklar trafik düzenini oluşturan ve çevrenin daha uygun hale getirilmesini sağlayan etken olarak değerlendirebiliriz. Ancak Kahramanmaraş’ta sürücülerin park yasağı tabelalarına aldırış etmeden boydan boya araçlarını park ettiklerini görüyoruz. Bu da aklımıza yasaklar çiğnenmek için mi var? sorusunu getiriyor. Peki bu park yasağına uyulmamasının sebebi ne olabilir? Birkaç nedenle açıklacak olursam şunları söyleyebilirim:

Birincisi; Kahramanmaraş’ta yeterli otoparkın olmaması olabilir ya da insanların otoparka para vermek istememesi.  İkincisi; Park yapan kişilere gerekli cezanın verilmemisi.

Üçüncüsü ise; İnsanların umursamazlığı 
Evet üçüncü örnek açıklanmaya muhtaç bir neden olarak görülebilir. Bunu şu şekilde açıklayayım. Geçen haftaki bahçelievler parkının yanındaki park yasağına uymayanları haberleştirmiştim. O bölgenin ilerisinde hastane bulunuyor. Bir bakıma ambulansın geçiş alanı daralıyor. Yasak bölgeye park yapan kişinin hasta taşıyan ambulansın geçişini engellediğini düşünmesi gerekmiyor mu? 
Yapılan haberde şu ifadelere yer vermiştim: “Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi İsmet Paşa Mahallesi’nde eski cumartesi pazarının kurulduğu bölgede Park yasağı olduğundan dolayı araçların park yapmaması gerekiyor. Ancak sürücüler buraya boydan boya araçlarını park ederek, özellikle sokağın ilerisinde bulunan hastaneye giden ambulansların geçmesinde sıkıntılar oluşturuyor. Adreste 36009. sokak olarak geçen alanda geçtiğimiz günlerde trafik polisi ekipleri araçların bölgeden kaldırılması yönünde çalışmalar yapmıştı. Bu uyarıların ve yapılan çalışmaların ardından sürücülerin hala park yasağını çiğneyerek araçlarını park ettiği görülüyor.”

Bahsettiğim bu haberden daha önce ise Kahramanmaraş’ın en işlek caddelerinden olan Kanlıdere Caddesi’nde de park yasağına uyulmamasını haberleştirmiştim. Evet bu iki haberle park yasaklarına vurgu yapmış olmuştum. Kahramanmaraş’ın bir çok bölgesinde bu yasakların umursanmaması trafik düzenimizi bozabiliyor. Var olan yasaklar bizlerin iyiliği için olduğunu unutmayalım.