Hayat kimine göre yaşanır kimine göre yaşanmaz. Önemli olan o hayatı bizim nasıl yaşadığımız ve hayata karşı nasıl baktığımızdır. Her şey insanın kendisinde bitiyor. İnsan yeter ki istesin ve bunun için adım atsın…

Bir gülümseme ile çözülmeyecek sorun, bitirilmeyecek bir iş düşünemiyorum. İnsanların mutluluğu ve gülümsemesini sağla. Onların memnuniyetleri senin hayata bakış açının ve başarının ölçüsü olacaktır mutlaka.

 İnsanların mutluluğu karşısında ise aldığımız “teşekkür ederim” sayısı kadar başarılı ve zenginiz demektir. Bu zenginlik bizlere ve topluma saygı, sevgi ve huzur olarak geri dönecektir. Sen hizmetini layığı ile yaparsan karşındaki mutlu olur.

İnsan önce kendi kıymetini bilmeli. Eğer insan kendi kıymetini bilmezse karşıdaki hiç bilmez. Sen kendinin farkında değilsen seni kimse fark edemez. Mutlu olmak bu kadar zor olmasa gerek. Kendini kendine sor.

Hayata karşı gülümsemeli, iyi huylu olmalı, karşıdakine saygı göstermeli ve hoş görülü davranmalıyız. Bu  ise tamamen bizim elimizde..

Biz istedikten sonra yapamayacağımız şey yoktur. Yeter ki isteyelim. Mevkiin, makamın, maaşın senden çok daha önemli değildir. Sen birey olduktan sonra emin ol ki, bütün makamlar bütün unvanlar ve bütün insanlar senin önünde saygıyla eğilir. Bize ise manevi huzur kalacaktır…