Uluslararası 36.Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Turnuvasında 16 ülkeden 150 güreşçinin mücadelesinde Türkiye 4 ALTIN, 4 Gümüş , 2 Bronz ve 10 Madalya ile Takım Şampiyonu oldu.UWW, tarafından Grand Prix statüsünde olan ve Dünya Sıralamasına puan veren turnuva kaliteli müsabakalara sahne oldu.

ALTIN MADALYALARIMIZ;

130 kg Rıza KAYAALP Japon, Ukraynalı, ve iki Belarus rakibini (2-1) yendi.

55 kg Ekrem ÖZTÜRK Kazak, Doğuş Ayazcı ve Japon rakiplerini (4-2) yendi

67 kg Murat FIRAT Avrupa şampiyonu Romen Mihut'u, Kazak Kırgız ve finalde Ensar Karabacak'ı (7-1) yendi.77 kg Fatih CENGİZ Avrupa Dünya Şampiyonu Azerbaycanlı Hasan Aliyev, Japon, Kırgız ve finalde Avrupa 2.si Belarus Kazbek Kilou'yu (7-0) yendi

GÜMÜŞ MADALYALAR ;

63 kg Rahman BİLİCİ Ukrayna Gürcüyü yendi Finalde Azerbaycanlı Taleh Mammadov'a yenildi ve gümüş madalya kazandı.72 kg Murat DAĞ Kazak Japon Kırgız rakiplerini yendi Finalde Belarus Pavel Liakh'a (5-3) yenildi ve ikinci olarak gümüş madalya kazandı.82 kg Emrah KUŞ Azerbaycanlı Hüseyinov, Kazak, Belarus Sasunovski'yi yendi. Finalde Gürcü Lasha Gobadze'ye (4-2) yenilerek ikinci oldu.

67 kg Ensar KARABACAK Ukraynalı ve Japon rakiplerini yendi. Finalde Murat Fırat'a yenildi

BRONZ MADALYA ;

72 kg Cengiz ARSLAN Yunus Özel'i yendi ve bronz madalyanın sahibi oldu.

97 kg Süleyman DEMİRCİ Belarus Aleksandr Hrabovik'i (2-1) yenerek bronz madalya elde etti.

Genel Takım Sıralaması ;

1. TÜRKİYE 191 Puan

2. Belarusya 121 Puan

3. Azerbaycan 121 puan

Son söz olarak: Toplamda 4 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak takım halinde şampiyon olan güreşçilerimize Tebrikler ve Teşekkürler. Şimdi aynı başarıları 27-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan uluslararası Yaşar Doğu Turnuvasında mücadele edecek olan serbest milli takımımızdan bekliyoruz.Değerli güreşsever İnş. Müh.Yusuf Taşkan beye yorumlarından dolayı teşekkür ederiz.

[email protected]