18 Madalya kazanan Türkiye Sırbistan'da yeni bir madalya rekoruna imza attı.

 Kerem Kamal,  İbrahim Çiftci ALTIN Ramazan Sarı ,Arif Özen ,Serkan Akkoyun ,Eda Tekin , Ayşegül Özbeğe  GÜMÜŞ ve Şaban Kızıltaş,Selahattin Sert ,Erhan Yaylacı ,Abdullah Toprak,Ali Cengiz ,Osman Yıldırım ,Cengiz Arslan ,H.Basri Yıldırım ,İbrahim Tığcı ,Zeynep Yetgil ,Elif Yanık  Bronz madalya aldılar.Takım Olarak; Üç stilde de klasmana girilerek kupa  alındı.Türkiye Serbest stilde 2.  Bayan ve Grekoromende ise 3. oldu..

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen U23 Avrupa güreş şampiyonası serbest stilde yapılan müsabakalarla sona erdi. Türkiye 2 altın, 5 gümüş, 11 bronz olmak üzere toplam 18 madalya kazanarak tarihi bir başarının altına imza attı. Ayrıca Greko-Romen ve Kadınlarda üçüncü, serbest stilde ise ikinci olduk. U23 Avrupa güreş şampiyonasının son gününde :

Altın madalya umudumuz 86 Kilo güreşçimiz Arif Özen finalde Avrupa şampiyonu Rus Arsen Ali Musalaliyev’le karşılaştı. Güreşçimiz 6-3 gerideyken sakatlanarak maça devam edemedi ve gümüş madalya kazandı.Ülkemizi 92 kiloda temsil eden Erhan Yaylacı Bronz madalya için karşılaştığı Macar rakibi Bendeguz TOTH’u 6-6 sona eren maçın sonunda teknik puan avantajı ile yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.61 kiloda Selahattin SERT rakibi Ukraynalı Valentin Bliasetskyi (8-4) yenmeyi başardı ve bronz madalya kazanan diğer güreşçimiz oldu.74 kilodaki temsilcimiz Fazlı Eryılmaz ise bronz madalya maçında Gürcü rakibi Giorgi SULAVA’ya mağlup olarak Avrupa beşincisi oldu. Serbest stilde Rusya 204 puanla birinci olurken, Türkiye 132 puanla ikinci, Ukrayna 110 puanla üçüncü ve Gürcistan 105 puanla dördüncü oldu.

Bu sonuçların ardından Türkiye Serbest Stilde

1 Altın Madalya ,İbrahim Çiftci,2 GÜMÜŞ Madalya ,Ramazan Sarı ,Arif Özen ,3 Bronz Madalya ,Şaban Kızıltaş ,Selahattin Sert,Erhan Yaylacı.Grekoromende ;1 Altın madalya Kerem Kamal ,1 GÜMÜŞ Madalya ,Serkan Akkoyun ,6 BRONZ MADALYA;Abdullah Toprak ,Ali Cengiz ,Osman Yılrınıl ,Cengiz Arslan,H.Basri Yıldırım ,İbrahim Tığcı .Kadınlarda ;2 GÜMÜŞ Madalya :Eda Tekin ,Ayşegül Özbeğe ,2 BRONZ Madalya ,Zeynep Yetgil,Elif Yanık.Toplamda:2 ALTIN, 5 GÜMÜŞ, 11 BRONZ TOPLAM  18 MADALYA ile tarihi bir başarının altına imza attı.U23 güreş takımlarımız geçen sene İstanbul’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında 17 madalya kazanmıştı.

Türk güreşinde her yıl yeni başarıların altına imza attıklarını belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın “Sırbistan’da yeni bir rekorun daha altına imza attık. Geçen yıl İstanbul’da 17 madalya kazanmıştık. Bu sene madalya sayımız 18’e çıktı. Üstelik bazı şanssızlıklar yaşamasak, bu sayı daha da fazla olabilirdi. Maçları izlerken büyük gurur duyduk. Şimdi önümüzde büyükler Avrupa şampiyonası var. Hedefimiz aynı başarıyı büyükler Avrupa şampiyonasındada göstermek. Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm uluslararası şampiyonalarda başarı grafiğimiz sürekli yükseliyor. Buda ne kadar sistemli çalıştığımızın kanıtı. Ben bu şampiyonada ter akıtan tüm sporcu ve teknik heyeti yürekten kutluyorum.” şeklinde konuştu.Son söz olarak.U 23 gibi olimpiyat hedefi olan bir branşta kazanılan başarı Türk güreşinin ilerisi için çok sevindirici bir durum.Darısı nice başarılı bol madalyalı yıllara.