İçerdiği mineraller ile insan vücudunun hayati fonksiyonlarını devam ettirmekte önemli bir yere sahip olan tuz, vücutta eksildiği takdirde pek çok hastalığa neden olur. Tuz minerali eksikliğinde kas hareketleri yapılamaz hale geliyor.Doğal bir mineral olan tuz, vücudumuzdaki kan miktarı ve tansiyon seviyesi için önemlidir. Vücudun elektrolit dengesini sağlayan tuz, alınması gereken miktarlarda tüketildiği takdirde, vücudun asit – baz dengesini koruyarak kas kramplarının önüne geçer. Bazı kişilerde vücutta aşırı su birikmesi ya da aşırı tuz kaybı sonrası oluşan tuz eksikliği, ölümcül sonuçlar doğurabilecek sağlık sorunlarına neden olur.

*Vücuttaki tuz oranı düştükçe, sinir sistemi düzgün şekilde çalışamaz. Düzgün çalışamayan sinir sistemi de kasların hareket etmesini sağlayan emirleri iletemez. Süreç ilerledikçe diğer sistemler de zincirleme bir şekilde etkilenir ve hayati risk söz konusu olabilir.
*Sağlığını korumak isteyen kişiler mutlaka günlük tuz kullanım oranlarına dikkat etmesi gerekir. İlk etapta tuzun kaybedilmesi vücutta fark edilmese de ileri zaman da sorunlar hızlıca art arda görülür. Bu nedenle kişiler beslenmelerine dikkat etmeli ve ideal oranlarda tuz kullanmalıdır.

Dünya Sağlık Örgütü’nün  günlük alınması önerilen tuz miktarı 6 gramın altında olmalıdır.Tuzun fazla tüketimi vücutta birtakım sorunlara yol açar. Bu nedenle tuz tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır.

•             Fazla tuz tüketimi hipertansiyon, kalp hastalıkları ve felç, dehidrasyon (sıvı kaybı), osteoporoz (kemik erimesi),böbrek fonksiyon bozuklukları, sindirim sistemi hastalıkları, elektrolit ve hormon dengesizlikleri gibi rahatsızlıklara neden olabilir.

SAĞLIKLI GÜNLER...