Mehmetçik,Suriye'de oluşturulmak istenen terör koridorunun ortadan kaldırmak ve bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Suriye’de...

Bu gelişmeler tabi olarak bilindik ülkeleri rahatsız ediyor.

Kurgulanmış oyunların bozulması doğal olarak işlerine gelmiyor.Hırslarından da ne yapacaklarını bilemeyecek duruma geldiler. O kadar şaşırdılar ki Türk Milli Takımı oyuncularının, gol sevincine de çamur atmaya kalktılar.

Türk Milli Takım futbolcularının, Arnavutluk ve Fransa maçlarındaki gol sevinçleri neredeyse dünyanın gündemine oturdu. Neymiş efendim, asker selamı da ne oluyormuş. Türkler yine çok oluyor!

Barış Pınarı Harekatını yürüten Mehmetçik' e destek için yapılan 'asker selamı' Arnavutluk maçı sonrası dile gelmişti. Ama UEFA, milli futbol takımı oyuncularının gol sevinçleri ile ilgili soruşturma iddialarını yalanlamıştı.

Fransa maçında ise olanlar oldu. Gol sonrası yaşanan asker selamı neredeyse Fransızları çıldırttı.. Maçı yayınlayan Fransız TV kanalı, bu anları göstermeye bile cesaret edemedi. Arkasından da UEFA , Almanya ve Fransa'nın şikayetleri üzerine bu selam nedeniyle futbolcularımız hakkında soruşturma başlattı

Aynı Fransa, geçtiğimiz yıl Rusya’da düzenlenen Dünya Kupasını kazandığında; kupa töreni sırasında, Fransız futbolcu Antoine Griezmann Horozların Cumhurbaşkanı Macron’a “Asker Selamı” vermişti ve bu hareket, bütün Fransızları pek mutlu etmişti!

Çifte standartlık buna denir.

Eski Beşiktaşlı yeni Kasımpaşalı Quaresma konuyla ilgili güzel bir analiz yapmış: "Futbolda bazen birçok şeyi anlamaya çalışıyorsun ama sonunda anlam vermeye çalıştığınız şeylerin anlamaya değer olmadığının farkına varıyorsunuz. Aslında gol attıktan sonra her oyuncu her takım golü istediği gibi kutlayabilir. Yapılan gol sevincinde herhangi bir saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Bununla ilgili konuşacak ya da kararı verecek kişi de ben değilim o yüzden bununla ilgili konuşsam bile herhangi bir şey ifade etmeyecek. Bazen çok şey söylemek istiyorsunuz ama sonunda söyleyeceğiz şeylerin haksızlığa uğrayabilme ihtimali var." ifadeleri ile aslında çok şeyler anlatıyor.

Lafa geldi mi Batı dünyası kendilerini özgürlüğün sembolü olarak görürler.Ama konu Türkiye olunca nedense kronik- demokratik hazımsızlık hastalıkları nüksediyor. Bunu da anlamak mümkün değil.