Genç şampiyonlara destek olma zamanı. Ata sporumuz Güreşte yıllardır Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında hep zirvelerdeyiz... Atina'da Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonasında Türkiye Grekoromende 1 ALTIN ( M. Furkan DURSUN) 1 Bronz Madalya (D.TOSUN) Kadınlarda 1 Bronz Madalya (Z.YETGİL)  Serbest Stilde 1 BRONZ ( Cavit ACAR) Toplam 1 ALTIN 3 BRONZ Madalya kazandı... Bu Türkiye için yeterli bir başarı mıdır? Tabii ki değil. Dünya Gençler Şampiyonasında da Türkiye 1 Altın 4 Bronz madalya kazanmıştı. Avrupa U23 Şampiyonasında da serbestte Süleyman ATLI , Murat ERTÜRK Grekoromende Osman YILDIRIM şampiyon oldular. Geçtiğimiz Ay Paris'te düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonasında da Türkiye 3 Altın 1 Gümüş 3 Bronz 7 madalya kazanmıştı. Biliyoruz ki Türkiye'de Olimpik Sporcu zor şartlarda yetişiyor.

Gerçekleri acıda olsa söylemek ve çareler bulmak zorundayız.?

            Atina'da Dünya Şampiyonu olan M. Furkan DURSUN İst. Bşb Altyapı Takımı Başakşehirspor Kulübü sporcusu. Baba Antrenör Cemal BAKIR ve Evlatları Milli Güreşçi Fatih BAKIR Sadin  BAKIR'ın emekleri ile yetişiyor... Ama gel gör ki Duşları olmayan Kaloriferi yanmayan bir Okul Salonunda karda buzda çalışarak kazanılan bir Şampiyonluk bu. İngiltere'den Emanuel ADABAYOR Fransız CLİCHY Hollandalı ELIA gibi dev transferler yapan  Roma'ya Cengiz Ünder'i rekor fiyatla satan Milli Takımımızda Emre Belözoğlu Volkan Babacan gibi Yıldızlara sahip olan BAŞAKŞEHİR Futbola Trilyonlar verirken yeni bir Hamza YERLİKAYA olabilecek M.Furkan DURSUN gibi Tokyo Olimpiyatları umutlarımıza da gerçek değerini vermelidir..

Kulüp Başkanı Sayın Göksel GÜMÜŞDAĞ Lütfen İst. BŞBld Spor için Futbol tamam da Amatör Spor Branşları da hakkettikleri desteği bekliyor...Rio Olimpiyatları Madalyalarından Selim Yaşar Daniyar İsmail Soner Demirtaş Cenk İldem Nur Tatar İst. BŞB Sporcusu Taha Akgül Rıza Kayaalp Ankara ASKİ Sporcusu... Olimpiyat 2.si ve 3 kez Dünya Şampiyonu 7 Avrupa Şampiyonluğu kazanan Rıza Kayaalp’in yetiştiği Yozgat GEM kapandı..

Olimpiyat Dünya Avrupa Şampiyonumuz Taha AKGÜL'ü ortaya çıkaran İzmir BŞBld. Güreş Şubesini kapattı. Avrupa Şampiyonu Buse Tosun ile Derya Bayhan Aslı Tuğcu Evin Demirhan Yalova Tersaneler Spor Kulübüne gittiler. Dünya Avrupa Şampiyonumuz Yasemin ADAR Balıkesir'de tesadüfen ortaya çıkmadı mı?

            Keza Avrupa Şampiyonu Evin Demirhan ile Avrupa 3.sü kardeşi Siirtli ekonomik durumu iyi olmayan bir ailenin mucizeleri değil mi? Keza Avrupa Dünya Şampiyonu Kerem Kamal ve Avrupa 2.si kardeşi Kadir Kamal da öyle değil mi? Futbola Trilyonlar akıtan Akhisar Bld Spor Dünya Şampiyonu Kamal Kardeşleri daha iyi desteklese güzel olmaz mı? Zaten bu ülkede Şampiyonlar tesadüflerle yetişiyor.. Mevcut değerlerimize sahip çıkalım. Altyapı Konusu önemli .Tüm GEM.. TOHM (Olimpiyat Hazırlık Mrkz) Yeni Spor ve Güreş Liseleri ile altyapı çok önemli. Elimizde büyük bir kaynak müthiş bir potansiyel var, Ama varlık içinde yokluk çekiyoruz. Başakşehir Güreş Akhisar Bld. Sakarya Hendek Bld. Kızılcahamam Güreş gibi Altyapı Kulüpleri artmalı ve desteklenmeli... Gazetemiz okuru güreş sever İnşaat mühendisi Yusuf Taşkan Bey'in yorumu olan bu yazının ikinci bölümünde buluşmak üzere.