Geçtimiz aylarda ehliyet almaya karar verdim ve sürücü kursuna yazıldım. Teorik eğitimimi aldıktan sonra yazılı sınavı kazandım ve geçtiğimiz hafta ise direksiyon eğitimine başladım. Şu anda Dulkadiroğlu sürücü kursları eğitim alanında eğitim görüyorum. (Temeli çok fazla iyi olmayan biri için eğitimlerim çok güzel ilerliyor, yakında da sınavım var temennim ilk sınavda geçmek). Eğitim alanında araç sürerken yol üzerindeki şerit çizgilerinin bazı bölgelerde silik görünmesi bazı bölgelerde ise hiç görünmemesi beni çok fazla sinirlendirdi. Birçok insan oraya araba sürmeyi öğrenmek için geliyor ancak özellikle bu gibi yerlerde temel eksikliklerin bulunması sürücü adaylarının eğitimini etkilerken, kazalara da davetiye çıkartıyor.

Bu konu üzerine geçtimiz günlerde haber yapmıştım gelin bu haberimizi bir okuyalım: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanında bulunan Dulkadiroğlu Sürücü Kursları Eğitim Alanında alt yapı ve onarım çalışmalarının eksikliğinden hem özel sürücü kursları hem de kursiyerler muzdarip. Özellikle eğitim verilen yolların bazı bölümlerinde şerit çizgileri hiç görünmezken, sınav zamanında oluşan kalabalık, sürücü adaylarının kaza yapma riskini artırıyor. Direksiyon eğitim alanındaki trafik levha ve işaretlerin eksik olması da ayrı bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Bu eksiklik kursiyerlerin kuralları tam öğrenememelerine ve normal trafiğe çıktıklarında ise eksik bilgilerle zorluk yaşamalarına ortam sağlıyor.”

Yaptığım haberin inşallah faydası olurda benim gibi eğitim alan insanlar zorlanmaz.

EKSİKLİKLER BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİ!

Ayrıca direksiyon eğitim bölgesinde bank, çeşme ve tuvalet eksikliği var. Bölgeye yaklaşık yüzlerce kursiyer geliyor bölgede toplamda 3 tane bank var, ikişer kişiden toplamda 6 kişinin oturma imkanı var. En yakın zamanda bu problemlerin çözülmesi temennisiyle. İşi özetleyecek olursak Dulkadiroğlu Sürücü Kursları Eğitim Alanında trafik işaretlerinin olmaması ve yol çizgilerinin görünmemesi nedeniyle eksik kalan öğrenciler zorluk yaşarken, benim gibi sürücü adayları eksikliklerin bir an önce giderilmesini istiyor.