AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın grup başkanvekilliği döneminde öncülük ederek başlattığı çalıştaylar, geçtiğimiz Cuma günü yapılan Çevre ve Şehircilik Çalıştayı’yla devam etti. Mahir Ünal’ın, “Kahramanmaraş'ı yeniden hayal etmek” istiyoruz sözleriyle başlayan bu çalıştaylar hiç şüphesiz Kahramanmaraş’ımıza fayda sağlıyordu. Ama en son çalıştayda maalesef böyle bir havayı şahsım olarak ben görmedim.

***

Memleketimizin geleceğine yön vermek için yola çıkılan çalıştaylar serisi ilk olarak 2011 yılında başlamıştı. 2015 yılına kadar ise çalıştayda konuşulan sorunlar yüzde yüz oranında hayata geçirilmişti. Bu süre içerisinde yapılan çalıştaylar ilk bölüm olarak konuşulurken, 30 Eylül 2017’de yapılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı ile 22 Ekim 2017’de yapılan Ulaştırma Çalıştayı ise bu çalıştay sürecinin ikinci bölümüydü. Bu çalıştayların sonucunda da hem gıda, tarım ve hayvancılık alanında hem de ulaştırma alanlarında önemli yatırımların şehre kazandırılmasına vesile oldu.

***

Bu süreçlerin tamamında gazeteci olarak çalıştayları takip ettim, gerçekten de benim gibi genç bir gazeteciyi heyecanlandıran önemli toplantılardı ve kentimizin sorunlarına çözüm yollarının belirlenmesi noktasında önemliydi. Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla yapılan ‘Çevre ve Şehircilik’ çalıştayına gelirsek, çalıştayın yapılacağı salona girdiğimde çok şaşırdım. Salonun konsepti bile çalıştayda sorunların karşılıklı çözüleceği, görüş önerilerinin tek tek kayda geçeceğini göstermiyordu. Eski çalıştayların aksine tek bir kürsü konulmuş ve çok boş bir görüntü oluşturulmuştu. Bakan Özhaseki’de konuşmasının sonunda diğer bürokratlarımız, ‘SANDALYELERİNİ BURAYA ÇEKECEKLER’ sizlerle görüşecekler demişti, tabi gazeteciyiz bakanı takip ediyoruz ve salondan çıktık, sonrasında neler konuşuldu, insan kaldı mı bilmiyoruz. Duyduğumuza göre hiçbir bürokrat, kimse salonda kalmamış, bakanla birlikte salondan çıkılmış.

***

Bütün bunları da geçiyorum, çevre ve şehircilik anlamında birçok sorunlarımızın çözüm bulacağı umuduyla geldiğimiz çalıştayda, en büyük eksiklik Mahir Ünal’ın olmamasıydı. Heyecanla Mahir Ünal’ın salona gireceği anı beklerken, Ünal’ın Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir toplantısının olduğunu, bu yüzden de çalıştaya katılamadığını öğrendim. Salondaki boşluğun üzerine bir de Mahir Ünal’ın yokluğu eklenince, Bakan Özhaseki toplantıya ağırlığını koyarak, Kayseri’deki Belediye Başkanlığı dönemini bizlere anlattı. Takdir ettik, güzel bir başarının ardından, başarılı bir şekilde bakanlık görevini de yürüttüğünü gördük. Ama çalıştayda bizimle ilgili neredeyse hiç konuşmadı, sorunlarınızın olduğunu biliyorum Valimiz Vahdettin Özkan bana bildirdi dedi. Sonra Bakan Özhaseki kendi ağzıyla sorunlarımızı saydı, Aksu Çayı, çevre kirliliği, atık sular, hava kirliliği, Afşin ve Elbistan’daki kirlilik bunların yanı sıra yine kendisi kentsel dönüşümde olan sıkıntılarınız da vardır dedi. Ama hiçbiri için ne bir proje olduğunu, ne de çözümü için çalışılacağını söylemedi. Umutlu olduğumuz çalıştaydan, bence boynumuz bükük ayrıldık.

***

Tabi bakan beyi gün boyu takip ettik, en son Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında brifing aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile geçen bir günün sonunda, beni mutlu eden tek şey ise Büyükşehir Belediyesi ziyareti oldu. Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un kentsel dönüşüm projeleri gerçekten çok heyecan vericiydi, seçim vaatlerindeki projeden farklı, daha da geliştirilmişti. Zaten Bakan Özhaseki’de projeleri beğendiğini belirterek, Bakanlık olarak destek vereceğini söylemişti. Galiba Kahramanmaraş’la ilgili ilk kez net bir kelime kullanmıştı belediyede Bakan Özhaseki.

***

Sabırsızlıkla bu çalıştayın sonucunun açıklanmasını bekliyorum, neler yapıldı, neler konuşuldu, ne karar alındı? Kent kamuoyuda eminim ki bunu bekliyordur. Şimdi ise önümüzdeki hafta Kültür ve Turizm Çalıştayı var. İnşallah bu çalıştayda da aynı görüntülerle karşılaşmayız. Bir de Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan bir ricamız var, İnşallah yapılacak olan çalıştay günü Mahir Ünal ile toplantı yapmazlar.