31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti ile MHP arasında devam eden ‘Cumhur İttifakı’nın Kahramanmaraş’taki ilçe belediye başkan adayları Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Ömer Çelik tarafından açıklanarak kamuoyuna tanıtıldı.

Bilindiği gibi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak daha önce Hayrettin Güngör ismi açıklanmıştı. Günlerdir büyük bir merakla beklenen ilçe adayları ise 12 Ocak’ta yapılan toplantıda belli oldu. 9 ilçede AK Partili adayların ittifak adına seçime katılacağı ve Çağlayancerit ile Nurhak’ta da MHP’li adayların destekleneceği duyuruldu.

İŞTE CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi: Hayrettin Güngör,  Onikişubat: Hanefi Mahçiçek (Mevcut), Dulkadiroğlu: Necati Okay (Mevcut), Afşin: Mehmet Fatih Güven (Mevcut), Andırın: Ahmet Doğan (Değişti), Çağlayancerit: Hanifi Sarıaltun (MHP), Ekinözü: Bilal Eker (Değişti), Elbistan: Mehmet Gürbüz (Değişti), Göksun: Hüseyin Coşkun Aydın (Mevcut), Nurhak: (İsmi henüz belli değil) (MHP), Pazarcık: İbrahim Yılmazcan (Değişti), Türkoğlu: Osman Okumuş (Mevcut)

Öncelikle bu isimler Kahramanmaraş’a hayırlı olsun. Yapılan açıklamaya göre; Pazarcık’ta Yakup Hamdi Bozdağ ile Ekinözü’nde Nursi Çeleğen ve Andırın’da ise 3 dönem kuralına takılan Baki Tezcan yeniden aday gösterilmedi. Çağlayancerit ise MHP’ye bırakıldığından Üzeyir Kızılseki de yeniden aday gösterilemedi. Bu değerli başkanlara ilçelerine yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyoruz.

Açıklanan listenin en büyük sürprizi ise Pazarcık ilçesinde yaşandı. Aday belirleme sürecinde koltuğunu korumasına nerede ise kesin gözü ile bakılan Yakup Hamdi Bozdağ, (iddiaya göre) yapılan anketlerden düşük not alınca yerini İbrahim Yılmazcan’a kaptırdı. Başarılı başkanlar Hanefi Mahçiçek ile Osman Okumuş’un ayağını kaydırmak isteyen (malum) çevreler ise ‘hizmet, basın ve halk desteği’ duvarına çarparak umduklarını bulamadı. Samimi ve mütevazı başkan Necati Okay’ın yeniden aday gösterilmesi de Dulkadiroğlu sakinlerini sevindirdi. Ancak yeni dönemde A kadrosunda bazı değişiklikler yapması isteniyor ve bekleniyor. Okay’ın bu uyarı ve istekleri göz önünde bulunduracağına inanıyoruz. Bu arada Afşin’de de beklenildiği gibi Mehmet Fatih Güven koltuğunu korudu.

‘Cumhur İttifakı’nda yerel seçimlerin öneminden bahseden AK Partili Ömer Çelik; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin millet odaklı, halk odaklı kazanımlarının yerel yönetimlerde de görülmesi için, şehirlerde de görülmesi için 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın en güçlü şekilde sandıklara damga vurmasıdır” ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan ise; “Bizler Devlet beyimizin manevi evlatlarıyız. Ondan aldığımız emir ve talimatlar doğrultusunda Cumhur İttifakı Kahramanmaraş’ta en yüksek oyu alarak bayrağımızı dikeceğiz. 9 İlçede AK Parti’den adayımız çıkıyor, 2 ilçede MHP olarak aday göstereceğiz. Ayrıca büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayımızı destekleyeceğiz. Aynı zamanda Cumhur İttifakının adayıdır. Bizim adayımızdır. Biz ülkücüler olarak bu seçimlere en iyi şekilde hazırlanacağız. Kesinlikle zillet ittifakına kaptırmayacağız”dedi.

Aylar önceki köşe yazımızda yerel seçim sonuçlarını ekonominin belirleyeceğini dile getirmiştik. Bu cümleden hareketle hükümet, toplumun katmanlarını rahatlatıcı tedbirleri birbiri ardına alarak hayata geçiriyor.

‘Cumhur İttifakı’nı devam ettirme kararı çerçevesinde birçok yerde MHP’nin aday çıkartmayacak olması AK Parti’den MHP’ye kayacak oyların önüne geçmiştir. Bu durum AK Parti için büyük bir kazançtır. Ancak şunu da vurgulamak gerekir ise; tavanın çağrısına tabanın ne kadar uyacağıdır. Kaldı ki, bugünlerde Kahramanmaraş’ta birçok MHP’li seçmen, CHP’nin Büyükşehir adayı Ali Öztunç’a oy vereceğini açıkça söylemektedir. (Gerçi seçime kadar bu minvalde konuşan birçok seçmenin sandığa gittiğinde farklı hareket ettiğini ise bundan önceki seçimlerden çok iyi biliyoruz.)

AK Parti’nin ise bu 2.5 aylık süreyi çok iyi değerlendirerek sahaya sağlam basmasını ve ‘Nasıl olsa MHP ile ittifak yaptık. Kahramanmaraşlı seçmen CHP’ye ve Millet İttifakı’na oy vermez. Seçim çantada keklik” diyerek seçimleri hafife almamaları uyarısında bulunuyoruz. Birçok ilçede başkanlık yarışının hayli çekişmeli ve zorlu geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Son olarak; seçim yarışında yerel medyaya gereken önem ve desteğin de unutulmamasını hatırlatmak istiyoruz.

Yeniden görüşmek dileği ile…