Önceki gün Ticaret ve Sanayi Odası yeni meclis tanışma toplantısında bana göre tarihi anlar yaşandı. Yıllardan bu yana kamu ile bana göre kopuk olan iş dünyası dün ilk kez Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç sayesinde birleşmiş ve bütünleşmiş olarak gördüm.

Yine bana göre tarihi 5 dakikalık konuşmasının büyük bir bölümünde Kahramanmaraş için neler yapılması gerektiğini ve şehrin dinamiklerinin nasıl hareket geçireceğini ayrıca taş üstüne taş koyanların emrinde olduğunu söyledi. Bu arada takılanlar olacaktır, her cümleme “Bana göre” dememin sebebi bizi eleştirecek insanlar için yazdım. En azından Sayın Erkoç’u gerçekten yaptığı şeyler için öveyim de millette yazdıklarında yalan çıkmasın…

Son 4 yıldır belediyecilik manasında çehresi değişen Kahramanmaraş, kendinden 20 yıl önce büyükşehir olmuş illere ışık olmaya başladı. Bunu da kısa sürede yine başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve kurmayları yaptı. Düşününce demek ki her şey oluyormuş. Göreve geldiği ilk yıllarda hizmet yapmıyor diye eleştirenlerin hepsi şu anda yapılan hizmetlerin müptelası. Nasıl olmasın ki; Kayak merkezi yapıldı, daha yeni bir yapı olması hasebiyle ufak tefek eksiği bulanan tesisi resmi olmayan rakamlara göre 730 bin kişi ziyaret etmiş. Rakam afaki değil araştıran bulur.

Matematik veya fizik bilmeye gerek yok. Şöyle dersem daha iyi anlaşılır. Millet olarak kar gördüğümüz zaman sucuk ekmek yaparız, herkesin de damak zevkine uygundur. Yedikuyular Kayak Merkezin de Aralık, Ocak, Şubat, Mart aylarında günlük 200 Kg, hafta sonları ise 1 Tona yakın sucuk satılmış. Bunu şehre mal edersek kasapların ne kadar yoğun mesai yaptığını bulabilirsiniz. İnsanlarımızı artık eğlenmek ve kaliteli vakit geçirmek için para harcıyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı da bu kaliteyi milletine sundu. Bir basın mensubu olarak bende kıvançla bahsedebiliyorum. Bu arada sadece Kayak merkezinden bahsedince diğer hizmetler yapılmıyormuş gibi algılanmasın 4 yılda şehir için 400 yararlı proje yapılmış ve yeni bir vizyon ile diğer projelerinde taslakları hazır hale getirilmiştir. Yine isteyenler ise araştırıp bulabilir.

1985 doğumlu olmam hasebiyle birçok seçim gören ve son 17 yıldır AK Parti belediyelerinin çalışmalarına bakınca gerçekten çağ atlamışız diyen birisiyim. Bu spotta tepki almamak için hemen konuyu açalım. Normal belediyecilik hizmetin yanı sıra mega, prestij ve vizyon projeler ile Kahramanmaraş’a her kesim hizmeti eşit şekilde almasını sağlayan bir belediye başkanından bahsediyorum. Yine herkesin bana kızacağı bir gerçeği açıklamak istiyorum. Kahramanmaraş’ta trafik sorunu ile alakalı, şehirde trafik sorunu yok, otopark sorunu vardı. Çünkü gelişi güzel bırakılan araçlar trafiği tıkıyordu. Arasa otopark ile başlayan silsile yeni otoparklarla devam edecek. Bu sorunda “Master Trafik Sorunu” çerçevesinde ele alınarak yapılmaya başlandı. Böylelikle yer yer 4 metrelik yollar 12 metre, 12 metrelik yollar 40 metre standartına çıktı.

Sayın belediye Başkanımızın gerçekten merkez siyasetinde önemli bir denge unsurudur. Hemen konuyu açalım. 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde İstanbul’da tek başına direnirken, yine Kahramanmaraş’ta, Fen İşlerindeki tüm iş makinelerinin kışla önlerin gönderdi. Milletin belediye başkanı olduğunu gösterdi. Merkez İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı ve son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç deneyimlerini tekrar şehre aktarıyor. Yıllardan bu yana kronik hale gelen Elbistan- Kahramanmaraş arasında bulanan Kurucuova tünellerinin tüm hesaplamalarını tek başına Sayın Erkoç yapmıştır. Ülke olarak küresel oyuncu olurken, Kahramanmaraş’ın da yerel küresel oyuncu olması için Sayın Erkoç’un büyük önem görüyorum. Kalın sağlıcakla…..