24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı ama çarşı, pazarda seçim havası göremiyoruz.

Yurt dışında ise durum farklı.Oy kullanılmaya başlanmasıyla birlikte gurbetçilerimiz vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandığa koşuyor.

Yurt dışı seçim sandıklarında rekor katılımlar gözleniyor.Almanya, Avusturya, Fransa, ABD, Avustralya, Danimarka ve Lüksemburg'dan gelen haberlere göre yurt dışı seçim sandıklarında rekor katılımlar gözleniyor.

Bunlar güzel haberler.Kalbi Türkiye için çarpan insanlar en doğal hakkını kullanıyorlar.Ayrıca vatandaşlık görevlerini yerine getirmiş oluyorlar. Sonuçta her Türk insanı için oy bir hak ve yükümlülüktür.Katılımın daha da artması da en büyük temennim...

Ülkemizde Ramazan ayının da etkisiyle, sessiz sedasız ilerleyen bir seçim süreci yaşıyoruz.Bunda mübarek ayın etkisinin de olduğunu söyleyebiliriz.

Bir an geçmişe gittim...Eskiden seçim öncesi sokaklar; afiş,poster ve pankartlarla panayır yerine dönerdi.Zaman zamanda görsellerin asılması sırasında, gruplar arasında gerginlikler ,kavgalar yaşanırdı.Hatta ölümle son bulan olayları hatırlarım.

Hem görüntü kirliliği hem sokak olayları toplumu geriyordu.

Bir gerçeği de vurgulayayım.Kimse afişlere,pankartlara bakarak oy vermiyordu.Hatta sağ duyulu insanlar, hazine yardımını çöpe atan siyasi partileri eleştiriyorlardı.Göz göre göre milli servet heba oluyordu. Çok şükür bu çağdışı günler geride kaldı.

Günümüzde yazılı - görsel basın ve sosyal medya kamuoyunun nabzını tutuyor.Olması gereken de bu!..

Artık seçmen sosyolojisi değişim ve dönüşüm yaşıyor.Sokaktaki hava, adaylardan daha çok liderlerin perfonsmanına endekslenmiş durumda.Halk arasında seçim sonuçlarının ne olacağı konusunda epeyce bir yorum yapılıyor, tahminler ifade ediliyor.Ama şimdiden büyük bir çoğunluğun renginin belli olduğunu da kabul etmek gerekir.

Artık söz milletin... Türkiye, demokrasi şölenine hazır...Yine Batı’yı kıskandıracak bir katılım bekliyorum. Sadece dışarıdan ve içeriden çatlak ses çıkmadan ,sandıktan çıkacak seçmenin özgür iradesine saygı duymanın, demokratik olgunluk olduğunun unutulmamasını istiyorum.