Aslında bu yazımı günler önce tasarlamıştım. Ama gündem seçimler olunca akan sular duruyor;ben de bugüne ertelemek zorunda kaldım.

Hayatın koşuşturması içinde gün geçtikçe yitirmeye başladığımız bir değeri hatırlatmak istiyorum.... Akrabalık ilişkileri...

Günümüzde uzak şehirlerde yaşayanlar için de akraba ziyaretleri ancak özel zamanlarda gerçekleşiyor; bayram,düğün,cenaze günleri ...

Uzun zamandır görüşemediğim bir yakınımla biraraya gelmeme de taziye ziyareti vesile oldu.

Şıh Ali Enişteyi iki ay önce kaybetmiştik. Ayşe Hala ve oğullarını ziyaret etmek de bayramın son gününe nasip oldu.

Boztepe ilçesi,Kırşehir’in küçük ama en şirin kazalarından biri.Hatta diyebilirim planlı ,düzenli mimari yapısıyla örnek alınacak bir yer... Her gittiğimde,Avrupa köylerini andıran evleri dikkatimi çekmiştir.

Cuma namazı nedeniyle evde, ortanca oğlu İbrahim’den başka kimse yoktu. İbrahim,rahmetli Şıh Ali Eniştenin sağ kolu gibiydi. Evlendikten sonra dahi uzun yıllar birlikte yaşamışlardı. Tayini çıktıktan sonra zorunlu olarak Kırşehir’e yerleşmek zorunda kalmıştı. Ama her hafta sonu ve tatilde, anne ve babasının yanındaydı.

‘Ruh arkadaşımı kaybettim.... ’Bir babanın ardından söylenecek en güzel sözlerden biri de galiba ‘ruh arkadaşımı kaybettim’ sözü olmalı. İbrahim genelde sessiz bir insandır. Babasını anlatmaya başlayınca,yanlış tanıdığımı hissettim. O konuşuyor, ben dinliyordum. Hele birlikte yaşadığı o güzelim anılar dillenmeye başladığında, sigaranın birini söndürüyor, diğerini yakıyordu. En yakın arkadaşını kaybetmenin hüznüyle, gözleri dolu doluydu;ara sıra kısılan sesiyle dakikalarca o anlattı, ben dinledim. Son cümlesi de bugün ‘Babalar Günü’ oldu. O an sesi boğazında düğümlendi, konuşamaz oldu.

Şaire sormuşlar: “Kaç çeşit dost vardır?” Şair bu soruya şöyle cevap vermiş: “Üç çeşit dost vardır. Bir dost vardır gıda gibidir, ekmek gibidir, sen onu her gün ararsın. Bir dost vardır ilaç gibidir, gerektiğinde ararsın. Bir dost vardır hastalık mikrop gibidir, o seni arayıp bulur.”

İbrahim de gıda gibi ekmek gibi can dostunu her gün arayanlardan...