Bugün Neşet Baba'nın 5. ölüm yıl dönümü...Neşet Ustayı sevgi ve saygıyla anıyoruz.... ‘Bozkırın Tezenesi’ beş sene önce bugün 74 yaşında hayata veda etmişti.

Ertaş'ın ölmeden önce bir vasiyeti vardı.Mezar yerinin halk ozanı babası Muharrem Ertaş'ın ayak ucuna yapılmasını istiyordu; vasiyeti son anda yerine getirildi.

Şimdi baba-oğul Kırşehir Bağbaşı Mezarlığında birlikteler;aynı kabri paylaşıyorlar.. Ozan Babası Muharrem Ertaş için ‘’aynı ruhun insanlarıyız’’ benzetimi yapmıştı.

Ertaş'ın Kırşehir'deki mezar taşında şu yazı yazılıdır: ''Sakin ol ha, insanoğlu. İncitme canı, her can bir kalp , hakk'a bağlı. İncitme canı, incitme.''

Türkülerin babası,Bozlak kültürünün ustalarından Hacı Taşan’ın öğrencisiydi... Garip ve gönül sözlerini dilinden düşürmezdi. Yaşadığı acıları sazın teline ve sözlere döken büyük bir ustaydı Neşet Ertaş... Gönül teline dokunamayacağı insan yoktu...

Bir söyleşide 'Bozlaklarımız, türkülerimiz bizim operalarımızdır' demişti. Zahidem ,Tatlı Dillim ,Gönül Dağı,Kendim Ettim Kendim Buldum, Ah Yalan Dünya ve yüzlerce türkü...Maalesef şimdi Bozlaklar öksüz kaldı.

Bir dönem kendisine devlet sanatçılığı ünvanı teklif edilmişti. Büyük usta, 'hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor, . Ben halkın sanatçısı olarak kalırsam benim için en büyük mutluluk bu ' diyerek teklifi kabul etmemişti.

Geride İTÜ’den fahri doktora,TBMM tarafından üstün hizmet ödülü, ve UNESCO tarafından ‘yaşayan insan hazinesi’ ilanı kaldı.

Türkülerin babası Neşet Ertaş...Bu dünyadan bir Neşet Ertaş geçti denilerek,türküleriyle artık kalplerde yaşayacak.

Halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, Neşet Baba’yı çok güzel yad etmiş: ‘Gönülden Gönül'e yol gizli gizli deyip gönülleri birbirine bağlayan usta Neşet Ertaş seni özlüyoruz’.