Spor kulüpleri şehirler için çok önemlidir. Özellikle futbol bir şehrin önemli tanıtım yüzüdür. Yıllardır Kahramanmaraş’ta futbol bir adım öteye gitmez.

Biz Büyükşehir olmuş bir kentiz, bugün başka küçücük illere, ilçelere bakıyorsun futbol takımları Süper Ligde boy gösteriyor. Artık tekstil kenti Kahramanmaraş’ında üst liglerde kendini göstermesi gereklidir.

Kentin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor, son 3 sezonda 2. Ligde küme düşmeme mücadelesi verdi ve bunda da başarılı oldu. Geçmiş sezonlara bir göz atacak olursak, takım borç, batağı içerisinde yüzdü, Kulübe alacaklar nedeniyle icralar konuldu, haciz memurları geldi. Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın Kulübü almasıyla geçmişte yaşanan icra işlemlerini görmüyoruz. Gerçekten Kulüp Başkanı Ceyhan, 3 yılda Kulübü mali yönden rahatlattı ve kendine bir güven ortamı sağladı. Başkan Ceyhan’ın sağladığı bu güven ortamına sessiz kalmayan kentin ileri gelenleri başta Milletvekilimiz Celalettin Güvenç, ilk adımı atarak Kahramanmaraşspor için bir İstişare Kurulu oluşturdu.

Tabi Sayın Güvenç’in geçmişte Vali ve Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde Şanlıurfaspor’a yaptığı katkılar ortada. Güvenç şimdi de kendi memleketinin takımı Kahramanmaraşspor’a sahip çıkmak için kolları sıvadı. Yapılan bu girişim kentte de sporseverleri heyecanlandırdı. Yeni sezon hafta sonu başlıyor, takım çalışmalarını sürdürüyor. Gerekli transferler yapıldı, hatta bu ligin üstünde oyuncular alındı. İnşallah el birliği ile Kahramanmaraşspor, sezon sonunda şampiyon olur ve bir üst lige çıkar.