Cuma akşamı, Manşet Gazetesinin artık geleneksel hale gelen aile buluşması vardı... Onur konuğu da Kahramanmaraş Milletvekili M. Cihat Sezal’dı.

Son iki buluşmaya, il dışında olduğumdan dolayı katılamamıştım. Gerçekten yeniden dostlarla bir arada bulunmak çok güzel. Gülen gözlerin, içten bir dilin hakim olduğu bu sıcak aile ortamını oldukça özlemişim.

‘Manşet Ailesi İstişareyle Büyüyor’ sloganın mimarları Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Deveboynu ve DEKA Medya Grup Başkanı Abdullah Deveboynu, gerçekten ilimizde gazetecilik adına farkın dalık yaratmaya devam ediyorlar.

Burada Deveboynu ailesini de tebrik etmek istiyorum.

Özellikle Arslan Bey’in enerjisine hayranım. İş adamı kimliğinin dışında Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanılığını da büyük bir özveriyle yürütüyor. Takip ettiğim kadarıyla, şehrimizin diğer basın kuruluşları ile birlikte ortak hareket ediyorlar; bu da takdire değer... Başkan, takım çalışması ruhuyla bütün basın emekçilerini bir araya getiriyor, kucaklıyor.

İşte özlediğimiz tablo bu!..

Gelelim aile buluşmasına... Geceye vekilimiz M. Cihat Sezal damga vurdu. Duruşuyla, diksiyonuyla, zarafetiyle karşımda tam bir İstanbul beyefendisi gördüm.

Siyasete uzak bir kişiliğim var. Bundan dolayı şimdiye kadar  tanışma fırsatım olmamıştı. Bir itiraf daha; yıllardır köşe yazarlığı yapıyorum, özellikle parti binalarından uzak durmaya özen gösteriyorum. Galiba bu da devlet memurluğu geleneğinden geliyor.

Fakat devletin ve milletin birliğini bozmadığı sürece, içinde insan olan  etkinliklerin merkezinde olmaya, katkıda bulanmaya her zaman çalışmışımdır. Beni tanıyanlar bilir.

Masada ilimizin kronik sorunları vardı...Konuya hakim olan Sezal,gazeteci arkadaşların sorularını içtenlikle yanıtlamaya çalıştı.Ülkemizin zor bir dönemlerden geçtiğini ama bu şartlarda da hizmet üretmeye devam ettiklerini dile getirdi.Bizleri en çok etkileyen sözleri de ‘Her an insanların kendisine ulaşılabileceğini, kendisine ait özel iş yerinin de kapısının sorun dinlemek için herkese açık olduğunu;vekilliği sona erse de Maraş sevdasından vazgeçmeyeceğini’ dile getirdi.

Bu samimi konuşmalar beni ve arkadaşlarımı oldukça etkiledi.

İşte bu  keyifli dakikalar, iletişimin dayanılmaz gücünü gösterdi. Karşınızdaki insanla yüz yüze göz göze temas, aslında çok şeyin anahtarı.

Bildik sorunumuz da kendimizi yeterince anlatamamak...

Ben de sohbet esnasında bir tavsiyede bulunmuştum...Vekillerle- başkanların, milletle bir araya gelebileceği mahalle günleri etkinliği... Özeti; belirli bir program çerçevesinde halkın ayağına giderek dert dinlemek.. Kısacası sokaktaki insan, vekilleri ve başkanları sadece seçim günleri görmek istemiyor.

Galiba bu sorum yanlış anlaşıldı. Arkadaşlar da beni uyardı. Sezal, şehrimizde halkla iç içe olan birkaç milletvekillerinden biriymiş. Genelde yerel siyaseti pek takip etmediğimden kaçırmış olabilirim. Ama ben somut verilerle konuştum. Genelde bir sorun var... İlle de sahadan ayrılmamak gerekiyor. Ülkemiz içeride ve dışarıda zor günler geçiriyor. Yatırımlar ve hizmet noktasında sıkıntılar var. Ama bu zor günleri aşabileceğimiz, yetkili ağızlardan halka inerek anlatılmalı.

Vatandaş buluşmalarında, bu çetin günlerin dayanışma ve iş birliği ruhu ile aşılabileceği mesajları verilebilmeli...

Türk halkı sabırlıdır, hoşgörülüdür... Yeter ki yüz yüze göz göze anlatılsın...