Manşet ailesinin her yıl yapılan geleneksel buluşması, cumartesi günüydü...DEKA Medya Grup çalışanlarının tanışma -kaynaşma yemeğinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne denk gelmesi geceye daha da farklı bir anlam kazandırdı.

2018 buluşması çok daha coşkulu ve renkli oldu. Ailemiz daha da büyüdü; aramıza çok değerli kalemler katıldı... Köşe yazarları kadromuz daha da zenginleşti.. Prof. Dr. İsmail Güvenç... Yazar Serdar Erdoğanyılmaz.. Ekonomi yazılarıyla Hikmet Gümüşer... Ferhat Özdemir... Abdullah Hançer...

Yemek samimi ve sıcak bir ortamda geçti. Yemek sonrası lobiye geçilerek çay eşliğinde sohbete başladık. Bir ara sık sık çalan telefonumun azizliğine uğradım ve doyumsuz sohbete kendimi vermememin mahcubiyetini yaşadım. Sonra özür dileyerek, kısa bir süre ayrılmak zorunda kaldım.

İlk konuşmayı Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu yaptı. DEKA Müzik ile başlayıp, cemiyet başkanlığına doğru uzanan hikayesini anlattı.

Arslan Bey, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olduktan sonra aslında Kahramanmaraş basınında yeni bir dönem başladı. Özellikle ilimizde bulunan medya kuruluşlarına yapılan ziyaretler ile işbirliği ve dayanışmanın özlenen örneklerini verdiler.

Arslan Bey’in, konuşmasının satır aralığında, ilimiz adına sevindirici bir gelişmeye şahit olduk. KTools, taşınabilir şarj cihazı bir DEKA ürünüymüş. Bir çokları gibi ben de Turkcell’in yan ürünü olarak biliyordum. KTools, Çin’de üretiliyormuş. Patent DEKA Şirketler Grubu’na ait; Turkcell’e verilen söz ile de yakın zamanda ülkemizde üretimine başlanacakmış.

Gecenin sürprizini İstanbul’dan gelen konuğumuz yaptı... Kahramanmaraş Ekonomi Tanıtım ve Dayanışma Derneği Başkanı Bilal Ardıç, üstat Mehmet Bağlar’ın, ‘Hoş geldin ede’ sözleriyle karşılandı.

Bilal Bey, son derece enerjik yapısıyla geceye renk kattı. Tam bir Maraş sevdalısı... Gazeteci Yener Atlı’nın deyimiyle,’İstanbul’da başı ağrıyan her Maraşlının, Aspirin isteyebileceği bir adamdır Bilal Ardıç...’ İstanbul´da Kahramanmaraş´a ve Kahramanmaraşlılara yönelik düzenlenen etkinlik ve organizasyonlarda onun imzası var.

Yazımın devamı yarın...