Bugünkü yazımın konusu Fox TV... Bu karanlık televizyon kanalının geçmişini ve bugününü dile getireceğim...

Malum kanal el değiştirse de sahibi yine Amerikalı... Disney grubu, 21st Century Fox'u 60 milyar dolara satın aldı. Böylelikle Türkiye'deki Fox TV'nin patronu değişti.

Fox Tv'nin eski sahibi Rupert Murdoch, İslam düşmanlığıyla tanınıyor. Paris’te 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası attığı tweet hala hatırlarda ... Rupert Murdoch, Paris'teki saldırılardan 1.6 milyar Müslümanın sorumlu olduğunu söylemişti.

Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Rupert Murdoch, Amerika’da ünlü bir gazeteyi satın aldıktan sonra yaptığı bir açıklamayla da kafa karıştırmıştı. ‘Ben bu kadar parayı gazete sahibi olmak için vermiyorum" .

İşte nasıl bir amaçla kurulduğu belli olan bir yayın kanalı...

Ve haber programı... Fox Tv’nin tek taraflı ve önyargılı haberlerine dikkat çekmek istiyorum. Amerika'da siyasetin medya ayağını oluşturan Fox TV, ülkemizde de aynı senaryoyu sahneye koyuyor. Yaptığı haber programlarıyla toplumun dinamikleriyle oynuyor.

Ülkemizde siyasi kaos çıkarmak için elinden geleni yapıyor; yeter ki Türkiye karışsın!..

Siyaset haberlerinden sonra sistemli bir şekilde mutlaka dram haberleri veriliyor. İnsanların acılarından, umutlarından, talihsizliklerinden faydalanıp bununla reyting kovalıyorlar. Haber bültenini izleyen bir kişi çoğu zaman başka bir ülkede mi yaşıyoruz diye kendi kendini sorguluyor. Kısacası Fox TV haberlerinin, insanın yaşam enerjisini yok ederek, karamsarlığa sürüklenmesi için özellikle hazırlandığını düşünüyorum.

Sadece haber programları mı? Bir de entrika dolu ve etik değerlerimizin bam teline dokunan dizilerine ne demeli? Çarpık ilişkiler, kötü örnekler, gelenek ve kültürümüze aykırı davranışlarla toplumun dengesini bozulmakta ve kültürel erozyona uğramaktayız.

Bugünün dünyasında televizyon masum bir araç değil, aksine güçlü bir silah.

ASLA KÜÇÜMSENMEMELİ!..