Kahramanmaraş, dikey yapılaşma kurbanı olsa da bir gerçeği de kabul etmemiz gerekiyor... Her şeye rağmen büyüyor,gelişiyor ve güzelleşiyor.

Yaşı kırkın üzerinde olanlar bu gerçeği daha iyi görüyor. Ama insan her zaman mükemmeli arar sözünü de yabana atmamalıyız..

Ülke ekonomisine paralel Maraşlının da yaşam standartları iyileşti... Hayat kalitesi yükseldi... Yeterli mi ? Hayır, yetmiyor...

Sonuçta Maraşlı mutlu değil... Vatandaşın nabzını tuttuğunuzda yapılan ve görünen hizmetler göze gözükmüyor.

Yol, ulaşım ve park sorunu gündeme geldiğinde her şey unutuluyor... Edelere, ‘bir dokun bin ah işit’.... Bir şeyin altını da çizelim... Konuyu masaya yatırdığımızda bu problem, aynı zamanda ülkemizin her şehrinde yaşanıyor.

Bir dost meclisinde konu açıldığında da büyük çoğunluğun çığlığı bu... İnsanların günlük hayatta her an karşılaştıkları kronik sorun değişmiyor... Şehir içi - şehirler arası yollar ve park sorunu...

Bu sorunlar yumağını etkileyen, en önemli faktörlerden biri de araç sayısının rekor düzeyde artması... Çok şükür bazı ailelerde iki hatta üç taşıt var.

Yazımı okurken haklı olarak itiraz edebilirsiniz... Çevre şehirlerdeki yollar örnek gösterilebilir... Yılardır çözülemeyen,bir kangren haline gelen Göksun Yolu hatırlatılabilir.

Ama vekillerimiz ve belediye başkanlarımız da bu sorunların farkında... Kahramanmaraş’ta bir seferberberlik gerçeğini de görüyoruz... Büyükşehir, bir şantiyeye dönüştü. Özellikle Kuzey Çevre Yolu ve Göksun Yolunda olağanüstü bir çalışma var. Arasa Çok Katlı Otopark’ta inşaat çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Bu çalışmalara rağmen Kahramanmaraş artık sabırsız... Tüm projelerin ivedilikle bitmesini bekliyor... Ve iddialı bir cümle kullanacağım... Kahramanmaraş’ın yol, ulaşım ve park sorununu çözen yöneticiler tarihe geçecek ve unutulmayacaktır.