Uzun yıllar devletin üst makamlarında bürokratlık yapan, Manisa, Erzurum ve Şanlıurfa’da valilik görevlerini yürüten Celalettin Güvenç, bürokrat kimliğinden sıyrılarak AK Parti’den milletvekili olmuştu. Milletvekili seçildiği ilk günden bugüne kadar Kahramanmaraşlı hemşerilerini bir an olsun yalnız bırakmayan, onların sorunlarını dinleyerek çözüm yolları arayan Güvenç’e bu anlamda tam bir insan aşığı diyebiliriz. TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı olduktan sonra “Kahramanmaraş için neyi daha iyi yapabilirim?” Parolasıyla hareket eden ve bu doğrultu da elini taşın altına koyan Güvenç, önceki günlerde bildiğiniz gibi memleketine bir ziyaret gerçekleştirdi. Yaptığı ziyaretlerde önce Kahramanmaraş İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne giden ve orada arıcıların sorunlarını dinleyen Güvenç, daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Tarım ve İnsan konulu resim sergisinin açılışını yapmıştı. Buradan da AK Parti binasına geçerek vatandaşlarla bir araya gelen Güvenç, son olarak ta Kahramanmaraş’ın saklı değeri Yavşan Yaylası’nda incelemelerde bulunmuştu.

Özellikle Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun üzerinde durduğu ve geliştirilmesi için talimat verdiği Yavşan Yaylası’nda derin bir çalışmanın içerisine giren Güvenç, yaylaya en kısa zamanda yol ve aydınlatmanın yapılacağını söyledi. Sözlerinde  “Çalışacağız ve burayı ayağa kaldıracağız” diyen Güvenç, bu sözüyle kanaatimce Kahramanmaraşlı hemşerilerinden tam not aldı.

Benim gözümde tam bir memleket sevdalısı olan Sayın Güvenç’e başarılar dilerken, Kahramanmaraş’ımız için güzel çalışmalarının devamını diliyorum.  Saygılarımla…