Bugün Hayvanları Koruma Günü... Her sene Ekim ayının 4.günü Hayvanları Koruma Günü olarak kabul ediliyor.

Tarihçesine gittiğimizde;İngiltere 1822 tarihi milat olmuş...Hayvan dostları, hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve hayvanların daha iyi koşullarda barınmasını ve korunmalarını sağlamak için Hayvanları Koruma Birliğini kurmuşlar.

Ülkemizde Hayvanları Koruma Derneği 1908 senesinde kuruldu. Aynı amaçlı dernekler birleşerek Hollanda'nın başkenti Lahey'de Dünya Hayvanları Koruma Federasyon'unu oluşturuldu. 1931 senesinde bir araya gelen bu kuruluş 4 Ekim'i "Hayvanları Koruma Günü" ilan ettiler .

İnsanlar eskiden beri hayvanlarla ilgilenmişlerdir. Dünyanın varoluşundan beri var olan bu canlılar, insan hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır.. İlk evcilleştirilen hayvanın köpek olduğu sanılıyor. Sonraki zamanlarda ise koyun, keçi, at, boğa, tavuk ve kedi gibi hayvanlar evcilleştirilmiştir.

Güzel bir söz vardır...’Hayatı sevmek hayvanları sevmekle başlar’... Bilimsel araştırmalara göre evinde hayvan besleyen insanlar daha uzun ömürlü ve mutlu oluyorlarmış.

Günümüzde yeryüzünde 7 milyar insan yaşıyor. 2050 yılında ise bu rakamın 10 milyara yaklaşacağı tahmin ediliyor. İnsanların nüfusu artarken, dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı ise hızla azalıyor.

Bir gerçeği de çoğu zaman unutuyoruz. Ekolojik yaşamdan insanları çıkarsanız hayat yine de devam eder, ancak hayvanları çıkartırsanız ekolojiden dünya üzerinde yaşam biter.

Çevremize baktığımızda o kadar can var ki biraz merhamet, biraz vicdan, biraz sevgi bekleyen... Yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hiç unutmamalıyız...

Bugün hayvanları fark etme günü...