Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile 81 ilin 2021 yılı yatırım programı resmi gazetede yayımlandı.  Yayımlanan iller arasında Kahramanmaraş ve ilçelerini kapsayan birçok proje, miktarlar ve tutarları ile yer aldı.

*

Gazetecilik mesleği gereği bu konuyu sayfa sütunlarımıza taşıyarak, hem gazetemizde, hem de www.marasmanset.com haber sitemizde , “Kahramanmaraş’a cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları” başlığıyla yer verdik.  Yatırımlar arasında demiryolu ulaşımı, sulama projeleri, alt yapı, eğitim ve sağlık başı çekti. Toplamda Kahramanmaraş’ı ve ilçelerini kapsayan 53 proje yer alıyor. 2020 yılı ile karşılaştırıldığında, bu dönem kentte yapılacak olan yatırım miktarı neredeyse 2 katına çıkmış durumda.

*

Ancak, Kahramanmaraş halkı bu yatırımların hayata geçeceğine pek inanmıyor. Çünkü haberimizin altına sosyal medya üzerinden öyle olumsuz yorumlar yazılmış ki, vatandaş daha önce de verilen vaatlerin yapılmadığı, yerine getirilmediği ve bunların da yapılmayacağına kendilerini inandırmışlar.

Öyle bir kalıcı, ümitsiz kanaat oluştu kamuoyunda.

*

Ama diğer yandan başta milletvekillerinin, teşkilatların ve belediye başkanlarının şehre bir yatırım kazandırmak için canla başla çalıştığını görüyoruz, fakat halkın gözünde bu durum biraz farklı. Bunun nedeni ise geçmişte söz verilen ve yapılmayan projeler. Bunun altına inecek olursak da halkın beklediği projeler ile siyasilerin verdiği yatırım müjdesi birbiriyle uyuşmuyor.

Yani bir yerde, bazı yerlerde uyumsuzluk var!

*

Kahramanmaraş’a yıllar önce söz verilen hızlı tren projesi, Germenicia Antik Kenti, Aksu Çayı’nın temizlenmesi, kentsel (özellikle yılan hikayesine dönüşen TEKKE) dönüşüm, Stadyum gibi kent halkını cezbedici ve hayatını kolaylaştırıcı projeler yapılmadı. Bunlara dönüp baktığımızda aslında vatandaşların çok da haksız sayılmadığını görüyoruz.

Kamuoyu, beklentilerin ve verilen sözlerin tutulmasını, yerine getirilmesini istiyor haklı olarak!