Good Doctor... Bizdeki adıyla : Mucize Doktor... Perşembe akşamlarının vazgeçilmez dizisi; Reyting rekortmeni...

Senaryosunun alt yapısı Kore’den alınmış. Güney Kore yapımı televizyon dizisi, 2013 yılında toplam 20 bölüm olarak yayınlanmış.

2017 yılından itibaren de ABD'de yayınlanıyor. Amerikan versiyonu olarak çekilen dizi, üç yıldır reyting zirvesini kimseye bırakmıyor.

Dizinin Kore ve Amerika başarısı, bizdeki yapımcıların da ilgisini çekmiş olacak ki, 12 Eylül 2019 perşembe akşamından itibaren de yerli uyarlaması TV ekranlarında yayınlanmaya başlandı. Yayınlandığı günden beri de izleyicilerin oldukça ilgisini çekiyor.

Mucize Doktor... Yetimhanelerde büyüyen 'savant sendromlu' doktor Ali'nin hikayesi...

Savant sendromu : Otizmlilerde ve zihinsel engellilerde, belirgin bir alanda olağanüstü yetenek göstermesidir.

Babası tarafından evlatlıktan reddedildikten sonra yetimhanelerde büyüyen savant sendromlu Ali... Ali Vefa... Tıp fakültesini birincilikle bitirir, ardından asistan cerrah olarak özel bir hastanede işe başlar. Ve Mucize Doktor olarak her bölümde harikalar yaratan biri karşımıza çıkar.

Ali karakterini canlandıran Taner Ölmez'in hakkını da vermek gerekiyor. Olağanüstü performans sergiliyor. Resmen Ali Vefa ile özdeşliyor.

Müziği ve kalplere dokunan konusu ile dizi oldukça sürükleyici, ben de elimden geldiğince kaçırmamaya çalışıyorum.

Mucize Doktor verdiği sosyal mesajlarla da dikkat çekiyor. Otizm konusunda sağlanan duyarlılık kadar özellikle son bölümlerde işlenen Kars'ın Kuyucuk Gölü'nün kuruması ile verilen çevreci mesajlar da ilgimi çekti.

Bilindiği gibi Kars'ın Kuyucuk Gölü, kurumadan önce 233 çeşit kuşa ev sahipliği yapıyordu.

Reytinglerde birinci gelen bu dizi, sezonun en başarılı yapımlarından biri...

İzlemenizi tavsiye ediyorum.