Büyük Önder Atatürk’ün doğum gününe üç gün var. Gerçekte Atatürk’ün doğum tarihi, gün, ay ve yıl olarak tam bilinmemektedir.Ama Gazi Paşa, Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 gününü doğum günü olarak işaret ederdi.

İçinde bulunduğumuz 15-19 Mayıs tarihleri arası da ‘Gençlik Haftası’... 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na da sayılı günler var.

Ata'mız, kurtuluş mücadelesinde gençlerin çok önemli bir rolü olduğu için 19 Mayıs'ı Türk gençliğinin bayramı olarak ilan etmişti. ’Gençlik, yani sizler, yaşanılan günlerin aynası, yarınların tek güvencesisiniz’sözü gençlere verdiği önemi çok güzel anlatır.

Gazi Mustafa Kemal Paşa, ülkenin geleceğine yönelik bütün hayallerini yine çok güvendiği Türk gençliğine emanet etmişti.

‘Gençler! Cesaretimizi takviye ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile, insanlık meziyetinin, vatan, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil! İstikbâl sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.’

Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni yalnızca korumak değil,yükseltmek görevini de gençlere vermiştir. Milli ve manevi değerlerimize bağlı kalmayı, tarihimizle gurur duymayı bununla birlikte yüzümüzü de sürekli geleceğe dönük tutmayı öngören ilkelerinin ayakta tutulması ile sağlanacağına dikkat çekmiştir.

Yazımın devamı cuma günü...