Koronavirüs ülkemize ilk geldiği sıralar çok fazla umursanmasada

devletin attığı adımlar insanları ciddi olmaya zorladı.

Tabi en başından beri ciddiye alan insanları tenzih ediyorum.

Özellikle 65 yaş üstü insanlara sokağa çıkma yasağı getirilmesi önemli bir adım diyebilirim.

Yaşlı insanlar kaybedecek bir şeyleri olmadığını düşündüklerinden ve birkaç sebeplerden dolayı virüsü çok umursamadılar onları hep sokakta gördük. Onlar bizim değerlerimiz onları korumak önemli.

Genç ve orta yaşlı insanlar da koronavirüs ‘bana bir şey yapmaz, bizim yaş grubumuzaki kişilerde virüs ölümcül şekilde sonuçlanmıyormuş’ zihniyetiyle sokaklarda gezmeye devam edebiliyorlar.

Taşıyıcı rölünü üstlenip yaşlı insanlara bulaştırma ihtimalleri oldukları için bu yaş grubu insanların da dikkatli olması gerekiyor.

Sokağa çıkma yasağı verilsin demek istiyorum ama bunun daha büyük psikolojik sorunlara yol açacağını düşündüğümden susuyorum.

Sokağa çıkma yasağı verilirse ne olur?

İnsanlar evin içinde durdukça ilerleyen günlerde yapılacak bir şeyleri kalmayacak. Gençler şu an ben internet ile telefon ile televizyon ile avunurum diyebilirler 1-2 ay sonra sıkılcak ve dışarı çıkmak isteyecekler. Belki de daha kısa sürede...

İşletmeler iflas etmesin, işten çıkarmalar olmamasın diye devletimiz ne kadar da destek vermeye çalışsa da mutlaka işten çıkarmalar olacak ve eve para getiren olmadığı için evin beyi asabi olacak

evin içinde mutsuzluk hat safaya çıkacak.

Sonuç olarak şiddetli geçimsizlikler, boşanmalar, intaharlar, artacak gibi gözüküyor. Temennim bunlardan hiç birinin olmaması.

İnsanlar kendi ohal’ini kendileri verirse, virüse karşı dikkatli olursa, sanki her insanda virüs varmışçasına davranırsa sokağa çıkma yasağı verilmeyeceğini düşünüyorum.

Sokağa çıkma yasağında klastrofabisi olanlara ne olacak?

Bu soruyu neden soruyorum çünkü ben klastrofabisi olan biriyim... Bunu en iyi anlayacaklardan biriyim. Sokağa çıkma yasağı olacağını düşündüğüm zaman bile için daralıyor.

İnşallah bunların hiçbiri yaşanmadan bu virüsten kurtuluruz...

Bu konuda yazma isteğim psikolojik danışman ile yaptığım röportajdan sonra oluştu diyebilirim. Bu haberimi de şu an 6-7’inci sayfada bulabilirsiniz...

Psikolojimizi ruh sağlımızı nasıl düzeltebiliriz, ileriki zamanlarda neler bizi bekliyor ve birçok konuyla ilgili faydalı bilgiler veren Alpaslan Yurtsever Bey’e de çok teşekkür ediyorum.