Ulaşım... Ulaşım... Ulaşım...Kim ne derse desin, ilimizin en öncelikli sorunlarından biri...

Kahramanmaraş’ta topyekün şikayet: Trafik ve ulaşım... Sokaktaki insana kulak verildiğinde bu gerçek karşımıza çıkıyor.

Yolların dar ve bozuk olması, kazalar, park sorunu derken şikayetler uzayıp gidiyor. Mevcut yolların yetersizliği, araç sayısını artması bu problemleri tetikleyen nedenler; üstüne de sürücülerden kaynaklanan hatalar eklenince, tabi ki insanımızın psikolojisi bozuluyor.

Sonra da maalesef istenmeyen olaylar yaşanıyor

Uzağa gitmeyeceğim; yaşadığım bölgeden örnekler vermek istiyorum... Malum Doğukent yolu diye tabir edilen Vezir Hoca Bulvarında kazalar eksik olmuyor. Geçtiğimiz günlerde de Maraş Paça karşısındaki durakta elim bir kaza yaşandı. Süratle gelen hafif ticari araç, durakta bekleyen anne ve iki çocuğuna çarptı. Çocuğun biri hala yoğun bakımda yatıyor.

Bu kaza ne ilk ne son!..

Suçlu olarak önce şoförü görüyoruz. Hız sınırını ihlal etmek artık kronik sorunumuz oldu. Yağış nedeniyle yolların kaygan olması  da diğer faktör...

Diğer suçlu da Vezir Hoca Bulvarı!..

Yolların dar ve gizli virajlı olması kazalara davetiye çıkarıyor. Bir de yol kenarına bırakılan araçlar trafiği daha da kilitliyor. Özellikle marketler ve fırınların olduğu bölgeler... Bu da olayların artmasına neden oluyor. Önemli bir konuya daha değinmek istiyorum: Bulvarın aydınlatması da yetersiz.

Bir de her gün yüzlerce aracın geçtiği bu yolun kaliteli bir asfalta ihtiyacı var. Bozuk yollar, araçların lastiklerine ve mekanik sistemlerine zarar veriyor. Bu da sürücüleri isyan ettiriyor.

Gerçekten, yolun mevcut hali Kahramanmaraş'a yakışmıyor.

Merak ediyorum; Kuyumcu Kent, Kamu Külliyesi, Yenikent Toplu Konutları ve özel teşebbüsün yaptırdığı inşaatlar bitince, bu bulvarın hali nice olur?

Kısaca dertler saymakla bitmiyor.

Belediye başkanlarımızdan sadece Doğukent bölgesi için değil, kentimiz için ulaştırmada radikal iyileştirmeler  bekliyoruz.

Hedefimiz;Kahramanmaraş'ın herkes için yaşanılabilir bir kent olması...