Dün yani Perşembe akşamı, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu istişare toplantısına katıldık. Belki de Kahramanmaraş medya tarihinde ilk defa, radyo ve televizyon çalışanları direkt muhatap alınarak, Belediye Başkanı düzeyinde yapılan ilk özel toplantıydı.

Yaklaşık 3 yıl önce başlayıp kentin önemli isimlerini ağırladığımız Fresh Gündem isimli programımıza da ilk katılan konuğumuz Sayın Necati Okay’dı. Kentin Büyükşehir statüsüne girmesiyle değişmeye ve gelişmeye başladığı bir ortamda, medya kuruluşlarına gösterilen ihtimamın da aynı ölçüde arttığını görmek bizi ziyadesiyle sevindiriyor. Çok sıcak bir ortamda geçen toplantıda Sayın Başkan 3,5 yıl boyunca yapılan icraatları anlatırken, yeni projelerinde yolda olduğunun müjdesini verdi. Daha dillendirilmediği için spoiler vermeyeceğim ama beni çok heyecanlandıran projeler olduğunu söyleyebilirim. En merak ettiğimiz kentsel dönüşüm sorununun gelecekte çözülmesine dair önemli atılımların yapılacağına dair bilgi aldığımızı söyleyebilirim sadece. Necati Başkan’ı gerçekten seviyoruz. Samimiyeti, içtenliği, çalışkanlığı ile gerçekten halkın içinden çıkmış ama halkın içinde kalmış ender Başkanlardan biri. Soru cevap bölümünde samimiyetle bütün sorularımıza cevap verdi sağ olsun. Aklımdaki en önemli sorulardan birisi, kentin eski halini yansıtan bir sokak şeklinde restorasyon olup olmayacağıydı, onunda bahtiyar yokuşu civarında başlandığını söyledi. Tarihi dokunun korunduğu ve şehre gelen turistlerin uğrak yerlerinden biri olmaya aday ilçenin, bu yatırımlarla bir cazibe merkezi olacağı bir gerçek. Germenicia antik kentiyle alakalı çalışmaların daha da hızlanması gerektiğini ve çalışmaların nasıl gittiğini sorduğumuzda, inşallah Kültür Bakanımız’ın şehrimizi ziyaret edeceğini, bundan sonra da farklı bir bakış açısıyla çalışmaların hızlanacağını söyledi Sayın Başkan.

Tematik mutfak müzesi için de bölgeyi ve müzeyi gezmeye gelenler için bir ikramlık kurulmasının iyi bir fikir olacağını düşündüğümüzü ilettiğimizde de, çalışmaların bu yönde de devam ettiğini aktarınca mutlu oldum açıkçası. Sarayaltı yolunun genişletme çalışmalarının hızlanmasıyla, trafik probleminin de bir nebze olsa çözüleceği bölge, adından bence tüm Türkiye’de bahsettirme yolunda hızla ilerliyor.

Çalışmalarından, nazik davetinden ve medyaya verdiği destekten dolayı Sayın Başkan Necati Okay’a teşekkür ediyor , kendisine ve değerli çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum.