Kahramanmaraş tarhanası, biberi ve dondurmasıyla tanınmış bir kent olarak yerini alırken Türkiye’de ise 20 büyük il içerisindedir. Kahramanmaraş denildiğinde damak tadını uyandıran dondurma haricinde, tarhana, biber ve sanayi sektöründe çelik, tekstil, dericilik, ahşap oyma ve sim sırma ile nakış ürünleri büyük ilgi görmektedir. 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ile Kahramanmaraş Büyükşehir olmuş, Büyükşehir olması sonrası merkezde Onikişubat ve Dulkadiroğlu kurularak ilçe sayısı 11’e yükselmiştir.
Aslında kentin Büyükşehir olması daha çok hizmet almamız anlamına geliyor ve nitekim de bugün bakıldığı zaman kırsal kesim yerler gerçekten hizmetten en güzel şekilde yararlanıyor. Tabi bunun yanında ilçe belediyelerimiz son yıllarda hizmetin yanında ilçe tanıtımlarına da büyük önem vermeye başladı. Bunlara örnek verecek olursak Andırın tirşik festivali, Göksun kar ve elma festivali, Türkoğlu ise Avasım şenlikleri ile ilçelerini yerel ve ulusal bazda en güzel şekilde tanıtıyorlar. İlçeler bazında baktığımız zaman Kahramanmaraş’ın gelişmemiş ilçelerinden birisi nitekim Çağlayancerit ilçesi olarak görülüyor. Çağlayancerit ilçemiz cevizi ile meşhurdur ve "Çağlayancerit Cevizi" Türk Patent Enstitüsü'ne Coğrafi İşaret Başvurusu yapılarak koruma altına da alınmıştır. Ancak bugün Çağlayancerit ilçemizde ceviz tanıtımına dair herhangi bir çalışmanın yapılmadığı görülüyor, ya da yapılıyorsa basına yansımıyor. Evet, bu tanıtım festivalini yapacak olan Çağlayancerit Belediyesidir.

Bilgi ve Kültür çağının hızlı aktığı dünyamızda tanıtımını iyi yapan dünyanın her hangi bir yerindeki festivallerin bile bilindiği şehrin bu tanıtımlarla turist çektiği günümüzde Çağlayancerit Belediyesinin ve diğer tanıtacak ürünü ve tarihi yerleri olduğu halde tanıtım festivalleri yapmayan Belediyelerimizin bir an önce çağa ayak uydurarak gerekli düzenlemeleri yapması gereklidir.