Türkiye, 31 Mart yerel seçimleriyle dünyaya demokrasi dersi verdi. Seçimlere katılım oranı yüzde 85…Yakın tarihte ne Avrupa ülkelerinde, ne de ABD’de bu katılımı göremedik.

Çok şükür, yerel seçimler özgür ve demokratik bir ortamda gerçekleşti.

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla yaşanılan gerginliklere gelince de bu sürece de saygılı olmak gerekiyor. İtiraz  da doğal bir demokrasi refleksidir.

Hem bu gelişmeler sadece bizde yaşanmıyor. CNN Türk yorumcusu Hakan Çelik, Amerika seçimlerinden örnekler vermiş…

2000 yılında başkanlık seçiminde, Al Gore ve George Bush arasında geçen kıran kırana geçen yarışta, yeniden sayılan oyların tekrarında büyüteçle oyları tek tek inceleyen sandık görevlilerinin fotoğraflarını yayınlamış.

Ayrıca 2016 ve 2018 seçimlerinden örnekler veriyor. Bu yıllarda ABD’de oylar tekrar sayılmış.

Hem de bazı sandıklar dört kere sayılmış.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Büyük patron nidasıyla kendi ülkesine bakmayan bazı ABD’li yetkililer, ülkemizde yaşanan seçimlere bir de müdahale niteliğinde açıklamalar yapıyor. Gerçekten mide bulandırıyor.

İçişlerimize karşı yapılan söylemlere cevap ise bütün partilerimizden geldi.

İktidarı ve muhalefetiyle seçimlere gölge düşürmeye çalışan ABD’ye karşı duruşta da bütün siyasileri tebrik ediyorum. Büyük bir yurtseverlik örneği sergilediler.

İşte özlediğimiz tablo bu!

Düşündürücü bir detay daha…

Yeni F-35 ve S-400 hamlesi… Seçim sonuçlarından kaos çıkarmak isteyen sözde -dost müttefik ABD, yeni senaryolarla ülkemizi köşeye sıkıştırmak istiyor.

Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu gelişmelere sessiz kalamayız.

ŞİMDİ TOPYEKÜN BİRLİK ZAMANI…BAŞKA TÜRKİYE YOK!..