Bildiğiniz gibi 14 Nisan’da Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek. Yapılacak olan bu seçim öncesi ise şehrin önemli iş adamlarından BLC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, KMTSO başkanlığına adaylığını açıklamış ve “Ben buraya kavga etmek için gelmedim. İçine kapandığını düşündüğüm bir odayı toparlamaya geldim” demişti. Şimdi geldiğimiz bu noktada ne oldu? İsterseniz önce bu konuyu bir açıklayalım.

Geçtiğimiz günlerde Tahkim ve Arabulucuk Merkezi açılışına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu geldi. Hisarcıklıoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapmıştı. Aradan çok değil birkaç gün sonra ise KMTSO’nun yaklaşık 2 yıldır başkanlık görevini yürüten Serdar Zabun ile iş adamı Şahin Balcıoğlu, dönüşümlü başkanlık için el sıkıştı. Peki, bu ne anlama geliyor? Bu şu anlama geliyor; hani bizim meşhur ve çokça da önemli bir ata sözümüz var, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” diye. İşte ben bu dönüşümlü başkanlık sistemini bu şekilde yorumluyorum. Tabii bu yorumu yaparken de Serdar Zabun’a haksızlık edemem. Görev süresi boyunca en azından gözlemlediğim kadarıyla elinden geleni yaptığını söyleyebilirim. Gerek birebir yaptığımız görüşmelerde gerekse de bir gazeteci olarak takip ettiğim programlarıyla bu şehir için elini taşın altına soktu. Şahsımca da iyi bir performans sergiledi.

Ancak sergilenen bu performans Kahramanmaraş sanayicilerine öncülük etmeye yetti mi? Belki yetti belki de yetmedi. Burada önemli olan elini taşın altına koymaktı. Nitekim de Serdar Başkan iyi niyetini ve çalışkanlığını her defasında gösterdi.

Birkaç cümle de Şahin Balcıoğlu için söylemek istiyorum. Şahin Bey ile de daha önce muhabbet etme, röportaj yapma ve nitekim tanışma fırsatı yakaladım. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde bana, “Ben Kahramanmaraş aşığı bir insanım. Kahramanmaraş için daha yapacak çok iş var” söylemlerinde bulunmuştu ki geçtiğimiz günlerde başkanlık adaylığı için basının karşısına çıktığında bunu destekleyecek açıklamalarda bulundu.

Bir yanda elini taşın altına koyan, iyi niyeti, çalışkanlığı ve azmi ile takdir toplayan Serdar Zabun, bir yandan da Kahramanmaraş sevdası, özverisi, cesareti ve kararlı duruşuyla memleketi için her şeyi yapabilecek karakterde olan Şahin Balcıoğlu var. Bu iki özverili kişinin birlikte çalıştığı zaman Kahramanmaraş sanayisinin nerelere geleceğini bir düşünün. Ben düşünüyorum da bundan sonraki süreçte KMTSO, güç birliği ile kent sanayicilerine ticaret erbaplarına öncülük eden, çalışmalarıyla diğer sanayi odalarını kıskandıran bir oda haline gelecek. Ben buna inanıyorum ve bu el sıkışmanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.