Koronavirüs neredeyse tüm alanları olumsuz etkiledi, etkilemeye devam ediyor. Özellikle eğitime yaptığı etki ise şüphesiz tartışılmaz. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze yerine online olarak gerçekleştirilen eğitim-öğretimde tüm öğrencilerin eğitime erişim sağlaması için bir takım materyalle ihtiyaç duyuluyor.

Bu materyallerden en önemlisi ise öğrencinin dersi izleyebilmesi için gerekli olan bilgisayar, tablet veya telefon. Burada ise kullanış açısından daha iyi olan tabletler ön plana çıkıyor. Ancak bazı ailelerin maddi durum iyi olmadığı için çocuğunun dersi izleyebilmesi için gerekli olan bu araç gereçi alamayabiliyor.

Bu çerçevede ise gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse de iş adamları, Sivil Toplum Kuruluşları, yerel yöneticiler ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet desteğinde bulunuyor.

Fakat uzaktan eğitimin en önemli materyali olan tabletlerin dağıtım sürecine ihtiyaç sahibi çocukların belirlenmesi noktasından nasıl bir yol izleniyor, ihtiyaç sahibi çocuklar arasında öncelik nasıl belirleniyor gibi kafamda soru işaretleri oluştu.

Bu konuda ise konunun muhatabı olan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ile bir randevu alarak bu konuyu konuştuk. Dağıtım süreci hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulunan Müdürümüz, tabletler verilirken hiç kimseye kişisel olarak bir öncelik tanıma olmadığını, tamamen ihtiyaç durumu, kardeş durumu, akademik başarı durumu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu çerçevede bakanlıklar arası yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan sıralamaya göre dağıttıklarını söyledi.

Ayrıca Yılmaz, Kahramanmaraş’ta yaklaşık 40 bine yakın öğrencinin tablete ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kahramanmaraş’ta durumu yerinde olan vatandaşlarımız az çok demeden ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet hediye ederlerse güzel bir hayır işlemiş olacaklarını düşünüyorum.