Bilindiği üzere Kahramanmaraş 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ile Büyükşehir statüsüne kavuştu. Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olması sonrası yapılan yerel seçimlerde kentin ilk Büyükşehir Belediye Başkanı da Fatih Mehmet Erkoç oldu. Erkoç, bakıldığı zaman partinin tabanından yetişmiş İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı yapmış birisiydi, ancak Belediye konusunda hiçbir tecrübeye sahip değildi.

Başkan Erkoç Belediye Başkanı seçilmeden seçim vaatleri arasında da birçok projelerini kamuoyuyla paylaştı. Bazı vatandaşlar bu projelerin hayal olduğunu söyledi ve eleştiri yağmuruna dahi tuttular. Ama Başkan Erkoç, şimdi o yapılamaz, hayal proje diyenlerin aksine bugün hayata geçirdiği projelerle Kahramanmaraş’ın ismini tüm dünyaya duyurmayı başarıyor.

Başkan Erkoç, göreve geldiği 3 yıllık süre zarfında Kahramanmaraş için ne hizmetler yapmış şöyle bir sıralayalım: Ulucami önü alt üst geçit, Tarihi Demirciler Çarşısı restorasyonu, Sümbüllü Vadisi yolu Aliya İzzet Begoviç Parkı, Menzelet Mesire Alanı, Hobi Bahçesi, Sosyal Tesisler, Çevre yolları, Trabzon Caddesi yayalaştırma çalışması, hayvan borsası ve Karamanlı köprülü kavşak gibi önemli projeleri hayata geçirmiş. Tabi bunun yanında, Kayak Merkezi, Teleferik projesi, Tekke Kentsel dönüşüm, Katı Atık Bertaraf tesisi, Kuzey Çevre yolu gibi önemli projelerin çalışması da devam etmekte.

Bu hizmetlerin yanında şehrin tanıtımı içinde Başkan Erkoç, yıllardır yapılmayan Dondurma Festivalini yaparak halkın takdirini bir kat daha kazandı. Dondurma festivali sonrasında ben denizinde katıldığı Ankara’da Kahramanmaraş yöresel ürünlerinin sergilendiği Kahramanmaraş tanıtım günlerinde yine Büyükşehir imzası vardı. Şöyle bakıldığı zaman İlimiz Büyükşehir olmadan önce birçok hizmetlerden olsun, sosyal aktivitelerden olsun yararlanamıyordu. Ama şimdi görüyoruz ki Başkan Erkoç sayesinde Kahramanmaraş ismi her yerde anılır oldu. Başkanın bu duyarlı çalışması ve gayreti sayesinde Kahramanmaraş önümüzdeki yıllarda parmakla gösterilecek iller arasında yer alacaktır.