Soner DEMİRTAŞ GÜMÜŞ Süleyman ATLI BRONZ MADALYA KAZANDILAR.

Belarusya'nın başkenti Minsk'te düzenlenen 2.ci Avrupa Oyunlarında Serbest Stilde

Güreşçilermiz ,1 Gümüş 1 Bronz 2 Madalya kazandı.

74 kg Avrupa Şampiyonu Soner DEMİRTAŞ Azerbaycanlı Dünya Gençler Şampiyonu Khadzimurad Gadzhiyev'i (4-3), Yunanlı Ioannis'i (15-4) sayı tuşuyla yarıfinalde Ukraynalı rakibi Vasil Mykhailov'u (5-2) yenerek çıktığı finalde Altın Madalya için karşılaştığı Bükreş'te son Dünya Şampiyonu Rus Zaurbek Sıdakov'a yenilince Avrupa Oyunlarında GÜMÜŞ MADALYA kazandı

57 kg Süleyman ATLI repesajda Gürcü rakibi Lasha Lomtzadze'yi (6-0) yendi Avrupa şampiyonu Güreşçimiz Bronz Madalya için karşılaştığı Avrupa 3;sü Ukraynalı Taras Markovych'i (12-9) yenerek BRONZ MADALYA kazandı.

86 kg Fatih ERDİN repesajda İsrailli Yuri Kalshnikov'u (12-0) sayı tuşuyla yendi Dünya 2.si Güreşçimiz Bronz Madalya için karşılaştığı Alman Ahmed Dudarov'a (5-3) öndeyken son anlarda verdiği puanlarla (10-8) kaybetti. 5. Oldu .125 kg Fatih YAŞARLI da repesajda Yunanlı Ioannis Kargiotakis'i (4-0) yendi Güreşçimiz BRONZ Madalya için karşılaştığı Ukraynalı Oleksi Khotsianıvski'e (2-1) yenildi ve 5. Oldu .Avrupa 2.si 65 kg Selahattin KILIÇSALLAYAN Ukraynalı Gor Oganesyan'a yenildi ve elendi .97 kg Baki ŞAHİN de Ukraynalı Murazi Mechelidze'ye (6-0) yenildi ve elendi .2015 yılında ilk Bakü Avrupa Oyunlarında TÜRKİYE Güreşte 2 Altın 1 Gümüş 7 Bronz 10 Madalya Kazanmıştı.Minsk'te sadece Olimpiyat sıkletlerinde 6 şar sıklette müsabaka yapılıyor. Grekoromende de 6 sıklette katılıyoruz.

Bu arada üç Şampiyon Ağır Sıkletimiz Rıza KAYAALP Taha AKGÜL ve Yasemin ADAR Minsk Avrupa Oyunlarına Dünya Şampiyonası hazırlıkları nedeniyle katılmadılar.

KADINLARDA İKİ BRONZ REPESAJ MAÇIMIZ VAR;

53 kg Zeynep YETGİL Avrupa şampiyonu Dünya 2.si Olimpiyat 3.sü İsveçli Sofia Mattsson'a (4-0) öndeyken (12-4) kaybetti. İsveçli Güreşçi yarıfinalde Alman Nina Hemmer'i yendiği için güreşçimiz repesajda Moldovalı Lulia Leorda Leorda ile karşılaşacak

68 kg Buse TOSUN da Avrupa Şampiyonu Rus Anastasia Bratchikova'ya (4-2) yenildi Rus güreşçi yarıfinalde Ukraynalı Alla Cheekasova'yı yendi Güreşçimiz repesajda İsveçli Jenny Fransson ile karşılaşacak.