Kahramanmaraşspor, yeni sezonda 2. Lig Beyaz Grupta mücadele ediyor. Aslında Kahramanmaraşspor’un yeri 2. Lig değil, daha üst liglerdir. 2013-2014 sezonunda PTT 1. Lige yükselme başarısı gösteren Kırmızı-beyazlılar, aynı sezon tekrar 2. Lige düştü ve son 3 sezonda 2. Ligde kümede kalma mücadelesi verdi, bunda da başarılı oldu.

Kahramanmaraş denildiği zaman dondurma, biber ve tekstil akla gelir. Bence kent artık Kahramanmaraşsporla da bir marka olmalı. Bunun içinde gerek Milletvekillerimiz, Belediye Başkanları, Valimiz ve İşadamlarımız geçtiğimiz günlerde gerekli desteği vereceklerini dile getirdiler. Bu kent için önemli bir gelişme, Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’da 3 sezondur takımı ayakta tutmaya çalıştı ve nitekim Başkanın imdadına sonunda yetişen oldu.

 Tabi takıma sahip çıkılması sonrası Başkan Ceyhan’ında transfer yönünden eli güçlenmiş oldu. Yapılan transferler gerçekten bu ligde yapılan en iyi transferlerden diyebiliriz. Çünkü takıma yeni katılan futbolcuların birçoğunun PTT Lig tecrübesine sahip olduğunu görüyoruz.  İlk maçta istenilmeyen bir mağlubiyet alında ama Kahramanmaraşspor, yeni bir takımda olmanın zorluklarıyla karşılaştı diyebiliriz. Aslında o ilk maçı unutup artık önümüze bakmalıyız.

Yarın takımımız kendi sahasında ligin güçlü takımlarından Altay’ı konuk edecek. Bilindiği üzere Altay İzmir takımı, geçmişte Süper Ligde boy göstermiş ve büyük takımlara kök söktürmüş bir Kulüp. Ama imkânsızlık nedeniyle Süper Ligde barınamayarak alt liglere kadar geriledi, bu sezonda Kahramanmaraşspor’un rakibi oldu. Dediğim gibi Altay köklü bir Kulüp, bu sezon 2. Ligde iddialı bir ekip kurdu. Kahramanmaraşspor’da bu ligin en iddialı takımlarından, her iki takımda tabi ki galibiyeti düşünecek. Ama Kahramanmaraşspor’un bu maçı mutlaka kazanması gerek. Bu sezon ilk kez taraftarı önüne çıkacak ve şampiyonluk yolunda da önemli bir başlangıç yapacak. Ben inanıyorum ki her zaman takımlarının ardında duran Kahramanmaraşspor taraftarı yine yarın stadı doldurup takıma en büyük desteği verecekler ve Aslanlar 3 puanı alacaklardır. Haydi, rasgele Akdeniz Aslanları.