Bir önceki yazımda, Yedikuyular Kayak Merkezi’nin şehrimize kattığı değerleri ve bölgeye getirdiği değişimleri dile getirmiştim.

Bu olumlu gelişmeler takdire değer… Ya eksiler?

İşte bu noktada oldukça yoğun şikayetler var… Bunlara da kulak verilmeli diye düşünüyorum. Hem de can kulağı ile dinlenilmeli.

Öncelikle kayak merkezindeki fiyatlara dikkat çekmek istiyorum… Astronomik artışlar cep yakıyor. Örnek vermem gerekirse, ilk açıldığında 5 lira olan telesiyej ücreti şimdi 20 lira… Kar motoru 30 lira iken şimdi 75 lira olmuş… Bu anormal artışlar bütün hizmetlerde var; hal böyle olunca da vatandaşlar haklı olarak isyan ediyor.

Bir de telesiyejlere inip binmekte sıkıntılar yaşanıyor. Mekanik sistemin sürekli hareket halinde olması nedeniyle, özellikle yaşlılar ve çocuklar oldukça zorlanıyorlar.

Sorunlar bunlarla bitmiyor. Otopark ve sosyal tesislerin yetersizliği ve hafta sonları özellikle Pazar günleri yaşanan yoğunluk insanları çileden çıkarıyor.

Zorunlu olmadıkça, Pazar günleri kar keyfi yapmayı ruh sağlığı açısından yararlı bulmuyorum. Yaşanan o kadar çok gerginlik var ki insanlar her zaman patlamaya hazır resmen bomba gibi…

Dönüş saatlerinde trafik neredeyse kilitleniyor. Dakikalarca süren araç kuyruğu pes dedirtiyor. Tabi bunda sürücülerin sabırsızlığını da unutmayalım. Sonra gelsin tartışmalar…

Tesislerin bulunduğu kavşaktan sonra Bertiz bölgesine giden yol, tek şeride düşüyor. Eve dönüş saatlerinde, sol şeridi de kullanmak isteyen açıkgöz sürücüler resmen trafiği felç ediyorlar. İşin garibi bu gerilim yaşanırken, hiçbir görevliyi de ortalıkta göremiyorsunuz.

Açıkçası Yedikuyular dağ yolunun iniş ve çıkışlarının farklı yönlerde olmasında yarar var. Bunu da şu açıdan söylüyorum; inişlerde rampa eğiminin yüksek olması nedeniyle çoğu araçlar yolda kalıyor. Keskin balata kokusu ve dumandan oluşan bildik manzaralarla karşılaşıyoruz.

Ayrıca Yedikuyular kayak merkezi hem kış turizmi hem de yayla turizmi için düşünülmüştü. Fakat yayla tatili için şimdiye kadar olumlu bir adım atılamadı. Ağaçlandırma ve konaklama tesisleri halen gerçekleştirilemedi.

Bildik sorunları dilimin döndüğü kadar masaya yatırdım. Şimdi çözüm üretmek zamanı…

Yedikuyular Kayak Merkezi sadece Kahramanmaraş için değil komşu şehirlerimiz için de bir zenginliktir.

Böyle bir sosyal bir yaşam alanına sahip çıkmak da sadece yetkililerin değil hepimizin görevi olmalı diye düşünüyorum.