Mehmetçik, Cinderes ve Afrin yolunda.... Türkiye'nin güney sınırlarında tesis edilmesi öngörülen 'terör koridoru'nun Akdeniz'le buluşma ihtimalini ortadan kaldırmak ve kendi sınırını güvence altına almak için Suriye’de...

Türk Silahlı Kuvvetleri aynı zamanda çok uluslu suç şebekelerinin bölgedeki faaliyetlerini dur demek için Afrin yolunda...

Öyle ki Afrin, bölgedeki uyuşturucu trafiğinde kritik bir istasyon olma özelliği taşıyor.

Yedi ay önce, PKK'nın Afrin'de üretip Türkiye üzerinden dünyaya pazarlamak istediği yaklaşık 250 milyon lira değerinde 12 milyon adet Captagon (Amfetamin)türü uyuşturucu hap ele geçirilmişti.

Afrin'de 85 kuruşa imal edilen Captagon'lar, sınırı geçer geçmez 5-10 TL'ye alıcı bulurken, bu fiyat yurt dışında 5-10 dolara kadar çıkabiliyor.

Ayrıca son operasyonlarda ortaya çıkan PKK-PYD tünelleri sadece terör amaçlı kullanılmıyor. Islahiye-Afrin kırsalındaki uyuşturucuların Türkiye'ye transferinde de önemli bir görev icra ediyor.

Afrin,2012 yılından beri PKK terör örgütünün işgalinde.

PKK-PYD, Afrin'de oluşturduğu 20 kilometrelik tünel hattı üzerinden Türkiye'ye yönelik silah, militan ve uyuşturucu ticaretini yönetiyor.Ve Amanos Dağları üzerinden ülkemize sızıyorlar.

Gazeteci yazar Murat Bardakçı,Afrin’le ilgili çarpıcı bir tespitte bulunmuş.... ’Eskiden Afrin” dendi mi ardından mutlaka bir sel haberi, bir çatışma bilgisi yahut başka bir tatsızlık gelirdi ve bugün de değişen hiçbir şey yok... Afrin’deki anlaşmazlık, karşılıklı ateş açma ve kavgaların sebeplerine bir ara kaçakçıların himayesi, yani Suriye’nin sınırı geçmeye çalışan kaçakçılara destek çıkmasından kaynaklanıyordu. Kardemi Köyü’nün çevresi ile Suriye’ye ait Yazıbak ve İkidam karakollarının hemen karşısındaki Porteçin ve Zadeli karakollarımız arasında sık sık yaşanan silâhlı çatışmalar, protesto notalarına konu oluyordu’.

Afrin’de değişen bir şey yok.

Afrin’i sadece terör yuvası olarak görmemiz gerekiyor. Afrin’in bir başka yüzü; uyuşturucu ticareti ve her türlü kaçakcılık...