Güzel şehrimizde Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun kronik bir çok probleme el attı, atmaya da devam ediyor. Ama ne yazık ki büyük ihtimal iş yoğunluğundan bazı problemli alanlarda hala işlem başlamadı. Bakalım hangi kronik sorunlar hala beklemede…

İL ÖZEL İDARE BİNASI; yaklaşık 20 yıldır şehrin tam merkezinde yükselen bu bina, ucube, çirkin, kullanışsız yapısıyla şehre gelenlerin görmesini istemeyeceğimiz bir yapıda. Turizm için bu kadar yatırım yapılan bir şehirde bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Şehre turist olarak değil de geçerken uğrayan, bir dondurma yiyip yoluna devam etmek isteyen, iş için burada olan insanlara şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdirmek mümkün olmayacağı için, nerdeyse şehir merkezine girildiğinde ilk fark edilen bu binanın bir an önce projeler içine alınması gerekiyor. Geçenlerde bir yazımda bu bina ile alakalı güzel olacağını düşündüğüm bir projeden bahsetmiştim. Hatırlatmak gerekirse; binanın dış yüzeyinin söve ya da uygun fiyatlı ama gösterişli kaplamalarla kaplanması, güney tarafına bakan sütunların mermerlerle kaplanması, sütun aralarının cam ve çelikle modern bir görüntüye kavuşturularak botanik bahçesine çevrilmesi. Bütün bunlar çok maliyet gerektirmeyen sistemlerle dünyanın en çirkin binası diye lanse edilen bir binanın arama motorlarına dünyanın en güzel binası diye yazıldığında görüntülenmesine sebep olabilir diye düşünüyorum.

RAYLI SİSTEM; şehrimizin bir çok yerinin tepelerle, yokuşlarla, inişlerle bezeli olduğu bir gerçek. Komşu illere gittiğimizde gördüğümüz ve gıpta ile baktığımız raylı sistemlerin, büyüklerimize biz de neden yok diye sorulduğunda aldığımız ilk cevap çok yokuşumuz var oluyor. Filmlerde gördüğümüz bir çok yokuşlu şehrin raylı sistemleri olduğunu görünce; demek ki bahane üretiyorlar diye düşünüyoruz mecbur. Yapılan yol, alt geçit-üst geçit ve çevre yolları çalışmalarına neden raylı sistemin dahil edilmediğini merak ediyorum. Tamam şehir yokuşlu ve raylı sistem her yere uygulanamaz . Peki halen yapılmakta olan şehrin doğusuyla batısını tek bir hatta birbirine bağlayan, yaklaşık 30 km uzunluğuyla göz dolduran ve trafiği büyük ölçüde rahatlatacağı düşünülen genel anlamda düz bir hatta inşa edilen Kuzey Çevre Yoluna neden raylı sistem düşünülmedi. Bu yolun projesi çizilirken böyle bir şey yapsak diye kimsenin aklına gelmedi mi?

TRABZON CADDESİ; çok cesur bir hamleyle Kıbrıs meydanı –Valilik arasını %10 yaya %20 araç oranından tam tersi bir oranda yayaların daha fazla istifade edeceği bir düzene sokan Büyükşehir, bu hamlenin müftülük meydanına kadar sıcağı sıcağına olmasını neden bekletiyor. Önceleri halkın ve çevre esnafının tepkisini çeken, ama yapıldıktan sonra herkesin memnun olduğu bu yeni sistemin caddenin diğer bölümleri için 2018 ve 2019 yıllarına sarkacağı söyleniyor. Bence bir an önce projenin diğer etaplarının da tamamlanıp halkın hizmetine sunulması gerekiyor.

Bakalım ilerleyen günlerde hangi gelişmeler olacak, bekleyip göreceğiz….