Hacı Ali ÖZTURAN’a…

Yazıyı kaleme almak için geçtim bilgisayar başına. Sol yanımda kitabın.

“ Yarım Fincan Sıcak Su”

Baktım 115. Sayfadayım. Henüz bitmemiş kitabın. Çok acele etmedim bitirmek için. Ağır ağır, aheste aheste okudum hep. Her öyküde durdum, gözlerimi tavana diktim. Nacizane düşüncem öykü kitapları romanlar gibi okunmazdı. Her öykü başka bir dünya olduğu için soluklanmak gerekirdi. Bu yüzden. Sırf bu yüzden…

Senin rahatsızlığın, bilahare hastaneye kaldırılman, yoğun bakıma alınma sürecin… Hepsi bir öykü arası idi. Ama olmadı üstadım. Bu final hiç olmadı.

Kitabın bitince oturacaktık yine. Tek tek öyküleri irdeleyecektik seninle. Edebiyattan, sanattan, şiirden konuşacaktık. Hayatı sorgulayacaktık. Konu edebiyat olunca yine gözlerin ışıl ışıl parlayacaktı. Olmadı üstadım olmadı.

Her dalın iyileri kötüleri vardır. Doğal olarak bu iyi,kötü,usta, çırak ilişkilerinde rekabetler vardır. Ancak edebiyat dünyasında kendini bilen için rekabet yoktur. Edebiyata gönül vermiş kendini bilen insan, edebi yoldaşını rakip olarak görmez. Hayata biraz da sanat diye bakan insanla tanışmanın birlikte yol almanın hazzını yaşar.

İşte öyle bir kalemdi Hacı Ali ÖZTURAN.

Büyüklük taslamaz,  ukalalık yapmaz, her daim naif ve saygılıdır. Edebiyata yıllarını vermiş bir insana nasıl davranıyorsa, edebiyata yeni adım atan insana da öyle yaklaşır. Yol gösterir, destek olur. Bir şiir yazdınız, yada bir öykü kaleme aldınız. Gönderiniz,okur, inceler, naçizane fikirlerini belirtir. Konu edebiyat ise, sanat ise, konu sevgi ise sohbete her daim açıktır.

Edebiyat dünyası açısından artık maalesef geçmiş zaman tümceler ekini kullanmamız gerekiyor. Üzgünüz. Hacı Ali ÖZTURAN’ı kaybettik.

Genel yayın yönetmenliğini yaptığım Yeni Vesselam Dergisinin kuruluş ve gelişme aşamasında her daim yanımızdaydı. Yapmış olduğumuz 2019 yılı Şiir dinletisinde sahne almış şiir okumuştu. Davetiyemizde yolu sevgiden geçen herkesi davet etmiştik. Yolu sevgiden geçiyordu. Aramızdaydı.

Kahramanmaraş olarak değerli bir edebiyat insanını, bir ağabeyi kaybettik.

Mekanı cennet olsun!