Geçmiş yıllarda Kahramanmaraş’ta eskiyen bazı kamu kurumlarının binaları başta olmak üzere yıkılan alanlar oldu.

 Peki, bu binalar neden yıkılmıştı? Çünkü yıkılan alanların yerine yeni binalar inşa edilecekti.

Ama maalesef yıkılan o alanların yerine bir çivi dahi çakılmadığını görüyoruz.

 Örnek verecek olursak: Eski SGK binası, Tarım İl Müdürlüğü, Dumlupınar Mahallesi’ndeki Çocuk Şube Müdürlüğü, Tekke Mahallesi’nin bir kısmı gibi alanlar yıkılıp bekletilmeye devam ediyor.

 Bunun yanı sıra birçok kamu kurumları kendi binalarının kullanıma elverişli olmaması nedeniyle başka mekânlarda da kiracı konumunda bulunuyor.

Diğer yandan Google'da "Dünyanın en saçma binası" yazıldığında görsellerde ilk sıralarda çıkan Sarı bina olarak adlandırılan İl Özel İdare binası önümüzdeki günlerde meydan projesi kapsamında yakılacak. Yıkılsın yıkılmasına da çevresindeki yaklaşık 200’e yakın taşınmazda istimlak edilecek.  Sarı bina yıkılır mı? Yıkılır… Ancak çevresindeki taşınmazların istimlak edilmesi bir hayli zaman alır ve bu projede askıda kalmaya mahkûm bırakılır.

Gelelim asıl konumuza. Hafta sonu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu şehrimize geldi, hoş geldi. Sayın Bakan Hanefi Mahçiçek ve 12 Şubat Stadyumunda incelemede bulunarak, Büyükşehir ve Bakanlığın ortak çalışmasıyla Hanefi Mahçiçek Stadyumunun yerine yeni bir Stadyum yapılacağının müjdesini verdi, vermesine de…

Şehre yeni bir Stadyum müjdesi dönemin Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan tarafından da 2018 yılında verilmişti. Hatta projesi bile basına tanıtılmıştı. O gündür bu gündür güzelim Kahramanmaraş Stadyum konusunda gelgitleri oynadı ve sonuç olarak bir adım atılmadı. O yüzden kimse Stadyum konusunda heveslenmesin yeni projede de bir gelişme olacağından çok ümitli değilim.

 Kahramanmaraşspor’un durumu da ortada zaten en iyisi 12 Şubat Stadyumunda seyircisiz oynamaya devam etsin. Demem o ki: “Yıkmak kolayda, yapmak zordur.”