24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde ülkenin bekası için bir araya gelerek Cumhur İttifakı adı altında birleşen ve seçimlere giren AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) resmi takvime göre 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde de bu ittifakı sanki koruyacak gibi gözüküyor. Çünkü özellikle son dönemlerde hem AK Parti hem de MHP kanadından peş peşe açıklamalar gelmiş ve her iki tarafta yerel seçimler için ittifak sinyalini vermişti.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti ile MHP ittifakının yerel seçimlerde de devam etmesi gerektiğini açıklayan MHP Lideri Bahçeli’ye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’den cevap gelmişti. Buna göre Özhaseki, ‘Cumhur ittifakı diyerek biz MHP ile birlikte olduk. Türkiye zor bir dönemden geçerken biz MHP ile ittifak yaptık. Millet de bu ittifakı sevdi. Şimdi bunu yerel seçimlerde devam etmesi kadar normal bir şey olamaz. Nasıl anlaşılacağı o kadar zor ki. Bunun hem bizim hem de MHP’nin kendi içinde tartışması gereken bir konu. Biz sanki hiç ittifak yokmuş gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlerleyen dönemde sayın Cumhurbaşkanımız da görüşünü söyler’ ifadelerini kullanmıştı.

Bunun akabinde ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde 30 büyükşehirde ittifak yapılabileceğini söylemişti. Yıldırım, “Önümüzdeki seçimlerde, başta belirttiğim gibi, 30 büyükşehirde Cumhur İttifakı'na gönül veren siyasi partilerden oluşan bir yerel yönetimler olması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuşmuştu.

Bu bağlamda bir değerlendirme yapacak olursak her iki kanattan yapılan açıklamaya göre eğer büyük bir sürpriz yâda aksi bir hal olmazsa AK Parti ile MHP yerel seçimlerde de ittifak kuracak gibi görünüyor.