Bu yeni yıla her zamankinden farklı gireceğiz. Kalabalık sofralar yerini yalnızlığa bırakacak.  Pandemi bu yıl herkesi ayırdı. Ama olsun biz yine de olumlu tarafından bakalım olaya. Ne yani kalabalık olmayacağız diye öylece oturup kalacak mıyız? Hayır tabi ki yine yemekler yapılacak. O masa süslenecek. Kalabalık olmasak ta çekirdek  ailemiz görüntü konuşmalarımız var. Neyse epey uzun bir giriş yazdım Hadi bakalım en güzel yılbaşı sofrası için neler yapmalıyız onları konuşalım.

Eğer nispeten sade ve kırmızının ağırlıkta olduğu bir yılbaşı sofrası kurmayı planlıyorsanız, yılbaşı çiçeği ya da kokina olarak bilinen, kırmızı top top taneleri olan bitkinin tanelerinden faydalanabilirsiniz. Ortalarına da bembeyaz mumları bir bir dizerseniz sofranız bir anda güzelleşecektir.

Dilerseniz sofrada kuru yapraklar kullanarak da kışı iliklerinize kadar hissedebilir, sofranızda romantik bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Yılbaşı sofrası kırmızı ağırlıklı olacak diye bir kural yok tabii. Dilerseniz limon, portakal, mandalina gibi kışın ayrı bir sevdiğimiz meyveleri doldurun güzel bir kaseye, koyun sofranın orta yerine. Yemekler yenip kaldırıldıktan sonra bile dursun. Hem özel bir dekor olsun hem de canı isteyen gidip gelip yiyebilsin. Servis tabağının orta yerine, meyvelere zarar vermeyecek şekilde mum da yerleştirirseniz, gece ilerledikçe hafif bir turunçgil kokusu da yayılmaya başlar. Mis olur, mis. Sofranızın ortasına şöyle meyvelerle hazırladığınız minnoş bir yeni yıl ağacı kondurabilirsiniz. Meyveleri çam ağacı şekline getirebilmek için en alta geniş ve sağlam bir armut yerleştirin. Armudu ikiye kesip düz kısmını tabağa doğru koyun ki çam ağacınızın kökleri sağlam olsun.
Armudun üzerine ise ister havuç gibi uzun ve sağlam tek bir meyveyi kürdanla sabitleyin isterseniz de doğrudan kürdanları kullanarak dilediğiniz meyvelerle şekil vermeye başlayın.
Burada dikkat etmeniz gereken, temeli için armut ve havuç gibi sert ve sağlam durabilecek meyve sebzeler kullanmanız olmalı. Örneğin, eğer sadece uzun olduğu için muz kullanırsanız, muzun yumuşaklığı nedeniyle ağacınız daha siz yaparken yığılacaktır.
Cam kaseler, su, bitki ve mumlarla sofranıza sınıf atlatabilirsiniz. Yılbaşı bereketle gelsin diye sofranızı nar ve yeşil yapraklarla da süsleyebilirsiniz. Şık, bereket dolu ve pratik. Daha ne olsun! Halka haline getireceğiniz tarçın çubuklarıyla dilerseniz mumların etrafını dilerseniz sofranıza koyacağınız peçetelerin etrafını donatabilirsiniz. Misler gibi kokusu da cabası.