Merhaba sevgili okurlarım

Bizler sizler için yazılarımızı yazarız ve en azında sizlerde o yazayı okuyup ele aldığım konuya farklı bakış açısıyla bakmış olursunuz.

Bugünkü yazımda da ‘Yerinde Karar’ döneminden bahsedeceğim ve bu konuda sizlere farklı bir bakış açısı sunmaya çalışacağım.

Evet, yeni dönemle birlikte iller risk durumlarına göre Mavi, Sarı, Turuncu ve Kırmızı kategorilere ayrıldı. Ve her katagoride ayrı bir normalleşme kararı alındı. Bu kapsamda Kahramanmaraş sarı katagoride bulunduğu için sınıfına göre, belirlenen normalleşme kararları uygulanıyor. Ancak kentin risk durumu artarsa alınan normalleşme kararı değişecek. Bu yüzden rehavete kapılmamak, tedbirli olmaya devam etmemiz gerekiyor. Uzun zamandır var olan koronavirüs tedbir kapsamında sosyal aktivitelerden mahrum kaldığımızı aşikar ancak özellikle hafta sonu yapacağımız ziyaretlerde koronavirüs varlığını unutmamız gerekiyor. Ona göre hareket etmeliyiz.

Mutasyonlu virüsün şehrimizde var olduğunu biliyoruz. Haberlerden takip etmişsinizdir ilçelerimizde mahalleler karantinaya alınıyor. Mutasyonlu virüs normal koronavirüse nazaran daha hızlı yayılıyor. Bu tehlikenin de farkında olarak kontrolü elimizden bırakmamalıyız. Yazının başından beri gördüğünüz gibi hep tedbirli olmamız yönünde çağrıda bulunuyorum. Çünkü tek yapabileceğim bu. Bu süreçte herkes tedbirini alırsa, karşısındakini düşünürse bu virüsü daha hızlı yenebiliriz.

KAHRAMANMARAŞ’TA 103 BİN 181 AŞI YAPILDI

Bir yandan aşılama süreci devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Koronavirüs Aşısı Bilgilendirme Platformuna bakıldığında Türkiye genelinde bu köşe yazısını yazdığım sırada toplamda 9 milyon 863 bin 285 aşı yapıldı. Kahramanmaraş özelinde ise toplamda 103 bin 181 aşı yapıldı.

Son olarak koronavirüsten korunmada önemli etken olan maske konusuna da değinecek olursam çarşıda gezerken, maskesiz insanları görebiliyorum ama geçmiş aylara nazaran maskesiz gördüğüm insan sayısında düşüş var. İnşallah hep birlikte dünyanın belası olan koronavirüsü yeneceğiz.