Rıza Kayaalp  ve Yasemin Adar Bronz Madalya kazandılar. Tokyo'da devam eden 32. Yaz Olimpiyatlarında  Ağır sıklet güreşçimiz Grekoromen Stilde Avrupa ve Dünya Şampiyonumuz Ankara ASKİ Güreşçisi Rıza Kayaalp  repesajda Romen rakibi Alexuc'u (5-1) yenen Asya Şampiyonu İranlı Amin Mirzazadeh ile karşılaştı. Rakibini ilk yarıda kazandığı puanlarla rahatça (7-2) yenerek Bronz Madalya kazandı. Rıza Kayaalp Londra Olimpiyatlarında Bronz Madalya ,Rio'da Gümüş Madalya ,Tokyo Olimpiyatlarında da Bronz Madalya kazanarak tarihte Hamit Kaplan'dan sonra 3 Madalya kazanan 2.ci Güreşçimiz oldu. Hamit Kaplan da,1956 Melbourne Olimpiyatlarında Altın Madalya ,1960 Roma'da Gümüş Madalya ,1964 Tokyo Olimpiyatlarında Bronz Madalya kazanmıştı. Rıza KAYAALP Olimpiyatlarda,1 gümüş, 2 bronz toplam 3 Madalya kazanmış oldu. Rıza Kayaalp'in Bronz Madalyası ile Türkiye Tokyo Olimpiyatlarında, Güreşte ilk toplamda 4.Madalyasını kazanmış oldu. Rıza Kayaalp ayrıca ,10 Avrupa Şampiyonluğu,4 Dünya Şampiyonluğu ile, tarihimizin en başarılı güreşçisi durumunda...
BRONZ MADALYALI YASEMİN ADAR'DAN TARİHİ BAŞARI...

Tokyo Olimpiyatlarında Kadınlarda ENKA Güreşçisi 76 kg Yasemin ADAR önce repesajda Tunuslu Zeyneb Sghaıer'i 1,21 dakikada tuşla yendi. Bronz madalya maçında da Dünya Gençler Şampiyonu Asya 2.si rakibi Kırgız Alperi Medet KYZY 'i ilk devrede (4-0) öndeyken 1,5 dakika dolmadan tuşla yenerek Olimpiyat 3.sü olarak Bronz Madalya kazandı. Bu Bronz Madalya Kadınlarda Olimpiyatlarda Türkiye'nin kazandığı ilk Madalya olarak tarihe geçti. Tokyo'da Güreşte 2.ci Madalyamızı Toplamda 5.ci Madalyamızı kazanmış olduk. Yasemin Adar Tokyo'da Bronz Madalya ile Tarihimizin en başarılı kadın güreşçisi olurken, 1 Dünya Şampiyonluğu, 4 Avrupa Şampiyonu, 1 Akdeniz Oyunları Şampiyonu, 1 İslam Oyunları Şampiyonu olarak da büyük başarılara imza attı.

SERBEST STİLDE RAKİPLERİMİZ BELLİ OLDU

Tokyo 32.Yaz Olimpiyatlarında Güreşlerde Serbest Stilde müsabakalar yarın başlıyor İlk gün mindere çıkacak Süleyman Atlı ve Osman Göçen'in rakipleri belli oldu. Güreşçilerimiz oldukça güçlü rakiplerle eşleşti.57 kg Süleyman Atlı,  ilk turda Asya Şampiyonu İranlı Reza Atrınagharchi ile Çeyrek finalde Avrupa Şampiyonu Ermeni Arsen Hatutyunyan/ Moğol Bekhbayar Erdenebat  galibiyle, Yarıfinale yükselirse muhtemelen Dünya Şampiyonu Rus Zavur Uguev/ ABD'li Thomas Patrick Gilman galibiyle karşılaşacak.
Osman Göçen'in Rakipleri; 86 kg Osman Göçen ilk turda ev sahibi Japon Sohsuke Takatani ilerakibini yenerse çeyrek finalde Avrupa Şampiyonu Rus Artur Naifonov/ Slovak Boris Makoev galibiyle , yarıfinale yükselirse de Olimpiyat Dünya Şampiyonu İranlı Hasan Yazdanicharati / Özbek Javril Shapiev galibiyle karşılaşacak. Yorumları için Yusuf Taşkan Bey"e teşekkür ederiz.