Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde İşletme bölümünde akademisyen Prof. Dr. Canan Gamze Bal, eğitimde yaptığı konuşmada, “Kahramanmaraş’ta bir hastanenin böyle bir organizasyon içerisinde olması beni çok mutlu etti. Umarım devamında da bütün takımların katıldığı, birbirimizi anladığımız ve güzel iletişim kurduğumuz dünyada bir araya geliriz. Bu programı yapmamızdaki amaç hastanemizdeki hasta deneyimini geliştirmek ve çalışanlarımızın birbirleriyle kurdukları bağları ve iletişimi de geliştirmektir. Bu eğitim programını depremden önce planlamıştık. Tabii araya deprem girince içeriğimizi biraz değiştirdik. Hepimiz deprem sonrası program adına, adaptasyon konusunda biraz zorlandık fakat eğitimimiz çok güzel geçiyor” ifadelerini kullandı.
İLETİŞİMDE BEDEN DİLİNİN ÖNEMİ
İletişimin, duygu ve düşüncelerin iki insan arasındaki paylaşımı olduğunu söyleyen Bal, iletişimin insanlar arasında gönülden gönüle bir köprü vazifesi gördüğünü, etkileşim içinde olduğumuz her ortamda sevgi dilinin önemli bir anahtar olduğunu vurgulayarak iletişimde beden dilinin önemini belirtti. Bal, “Mimikleriniz ve jestleriniz, karşınızdaki insana olan duygularınızın ifadesinin anlamıdır. Ne yaptığınız önemli değil, ne söylediğiniz önemli değil; nasıl yapacağınız, nasıl söyleyeceğiniz ve karşınızdaki insanda nasıl yankı bulacağınız önemlidir” sözlerini kaydetti.
EĞİTİM PROGRAMLARI DEVAM EDECEK
Özel Sular Akademi Hastanesi adına konuşan Halil İbrahim Avşaroğlu, hastane personeline yönelik, hizmet içi eğitim programları düzenlemeye önem verdiklerini ve hastane bünyesinde benzeri eğitim programlarının devam edeceğini dile getirdi. Hayatın her alanında çok önemli olan iletişim konusunda verilen eğitimin çok yararlı geçtiğini belirten hastane personeli ise, bu tarz eğitimlerin son derece faydalı olduğunu belirterek hastane Yönetimi'ne teşekkür etti.