Hayatımızı kafamızda şekillendirmek geleceğe umutla bakmak için tabi ki amacımız olmalı. Amacımız olmadan da hedeflerimi olamaz. Sporu sadece fiziksel aktivite olarak düşünmeyelim. Sosyal bir sorumluluk olarak düşünelim. Toplumla barışık olmak insanlarla bir arada olmak sorunları birlikte çözmek birlikte hareket edebilmektir.
Sporla sadece fiziğimizi düzeltmiyoruz insanın kimyasını da düzeltmesi gerekir. Spor rahatlatıcı nefes düzenleyici stresten öfkeden saldırganlıktan uzaklaştırdığı gibi insanın duygu ve irade gücünü de kontrol altına almaktadır. Buda insanın kendine ve topluma olan öz güvenin artması sebebidir. Sporu sadece kendimiz için değil toplum olarak düşünmeliyiz. Aile olarak ele almalıyız, çocuklarımızı küçük yaşta sporla buluşturmalıyız. Sağlıklı bir aile sağlıklı bir toplum olmalıyız ki hayata sımsıkı sarılıp hep birlikte ayakta kalıp kalkınmalıyız. Dünyanın işi ve telaşı bitmez. İnsanlar bir türlü spora zaman bulamadığını bahane ederek evden işe, işten eve diyerek monoton bir hayatı seçmek isterler ama artık yaşam böyle değil.
Hayatımızın vücudumuzun bir yaşam biçimi var. Günlük hayatta sosyal sorumluluk ortak çalışma alanlarımız olduğuna göre herkesin kadın erkek uzun soluklu bir yaşam sürecinde hem zihinsel hem fiziksel olarak hayata direnmemiz gerekir.
Toplum olarak maalesef diğer ülkelere göre sayıca spordan az ve uzağız ama eskiye göre şu an daha iyiyiz diyebilirim. Sağlıklı toplumların daha iyi kalkındığını büyüdüğünü unutmayalım. Sporla bedenimizle barışık olalım ki onunla nasıl yaşayacağımızı seçelim. Sporda zorlama olmamalı severek yapmalıyız ki hayata tutunalım. Sporu bizler meslek olarak düşünmeyelim sevdiğimiz sporu seçelim severek yapıp heyecan duyup mutlu olalım ki toplumda sıkıcı itici bir insan olmayalım. Sporla heyecanlı güler yüzlü mutlu yardım sever kucaklayıcı ve barışık olalım. Güzel insan kalbi ve ruhu mükemmel olandır.
Sağlıkla hoşça kalın.