Kahramanmaraş’ta KADAK dağcılık kulübü, 10 ile 55 yaşındaki sporcuların yer aldığı etkinlikte dağcılar, 500 metrelik zirveye ulaştıklarında şehitler anısına 25 metrelik dev Türk bayrağı açtı.

Kahramanmaraş’ta KADAK Dağcılık Kulübü organizesinde 30 kişilik ekip, Onikişubat ilçesi Şadalak Mahallesi'nde yürüyüş ve tırmanış etkinliğinde bir araya geldi. Dağcılar, zirvede şehitler anısına dev Türk bayrağı açtılar.

Yaklaşık 6 saat süren tırmanma ve yürüyüş parkurunda dağcılar, soğuk havaya rağmen Ali Kayası'nda zirve yaptı.
Tırmanış ve yürüyüş esnasında dağcılar, antrenman yapma şansı buldu. 10 ile 55 yaşındaki sporcuların yer aldığı etkinlikte dağcılar, 500 metrelik zirveye ulaştıklarında şehitler anısına 25 metrelik dev Türk Bayrağı açtı.
Etkinlik hakkında bilgi veren KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan, “KADAK dağcılık ekibi olarak bugün Kahramanmaraş’ın doğa harikası, vahşi uçurumlar ve sarp kayalıklarıyla bilinen Alikayası’ndayız. Muhteşem bir doğa var. Göl manzarası, vahşi uçurumlar ve sonbaharın renk tonlarını görebiliyoruz. Bugün bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızı şehitlerimiz adına açtık” dedi.
Doğa yürüyüşüne katılan dağcılar arasında yer alan Mehmet Sertdemir ise, “Gerçekten çok güzel şeylerle karşılaştık. Etrafta su birikintileri, içinde balıklar. Sonbaharın en güzel resimleri. Oksijen, kaleler, kaya kitleleri, Hz. Ali’nin ayak izlerinin bir efsaneye göre burada olduğu söyleniyor. Dolayısıyla bu kadar güzelliği bir arada yaşayabilmek için bugün bunları yapıyoruz” diye konuştu.  İHA
Editör: Mahmut Beyaz