Yeni sezona Şampiyonluk parolasıyla başlamasına karşın, aldığı kötü sonuçlarla alt sıralarda bulunan Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Kahramanmaraşspor, son yılların en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Takımda alınan başarısız sonuçlar sonrası Teknik Direktör değişikliğine giden Kahramanmaraşspor’da, taraftar isyan bayrağını çekmişti. Yaşanan olumsuzluklar sonrası Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, 12 Şubat Stadyumu’nda Basın mensuplarıyla bir araya gelerek, sosyal medya yer alan bazı haberler ve taraftarların göstermiş olduğu tepkiyi sert bir dille eleştirerek, önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinin bu kulüpte 4 sezondur Başkanlık yaptığını ifade eden Başkan Ceyhan, geçmiş 3 yılda asla şampiyonluk sözü vermediğini, sadece bu sezon şampiyonluk sözü verdiğini kaydetti. Başkan Ceyhan, “Şampiyon olamasak ta Play-off oynayamasak ta takım küme de düşse, bütün sorumluluk benimdir.”

BİZ HER SEZON ŞAMPİYON OLACAĞIZ DEMEDİK”

Sosyal medya ve bazı yerlerde çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ceyhan, “Sosyal medyada ya da bazı yerlerde çok farklı algılar oluşturuluyor. Biz her yıl şampiyonluğa oynuyormuşuz gibi bir takım algılar oluşturuluyor. Biz 3 yıldır her zaman şampiyonluğa oynuyoruz demedik. Ben takip ediyorum ve buna kimse de cevap vermiyor. Biz ilk yıl şampiyonluğa oynayacağız demedik, ikinci yılda şampiyonluğa oynayacağız demedik. 3’üncü yıl Play-Off’u zorlayacağız dedik, 4-5 hafta kala ligde kaldık ve bu yıl şampiyonluğa oynayacağız dedik. Kimse bu algıya cevap vermiyor. Biz her yıl şampiyon olacağız demedik. Durum böyle olunca bu konu artık şahsiliğe geliyor. Çünkü benimde bir ailem var, benim de bir şahsi kişiliğim var. Ben “bu sene dedim” evet. Bu takım bu sene şampiyonluğa oynamayı, Play-off oynamayı hak ediyor. Sosyal medyada bu yayılınca kimse başkan böyle konuştu şöyle konuştu demiyor. Kimse öyle konuşmayınca da konu büyüyor ve artık şahsiliğe geliyor. Tekrar söylüyorum biz 3 yıldır şampiyon olacağız demedik. Sadece bu yıl Play-off oynamayı ve şampiyonluğa hedeflemeyi söyledik. Ortada bir tane Kahramanmaraşspor var. Ne hocalar gelmiş geçmiş, ne başkanlar gelmiş geçmiş, futbolcular, menajerler, teknik ekipler gelmiş geçmiş ve hala da gelip geçecek. Kahramanmaraşspor yine devam edecek. Bu Fatih Mehmet Ceyhan’la baki kalmayacak. Benim üzerimden de bu değeri yıpratmanın bir manası yok. Benim üzerimden bu markanın değerini düşürmenin hiçbir faydası yok.”


“BİZ CAMA BENZERİZ, ONLAR BİZİ KIRDIKÇA BİZ DAHA DA KESKİNLEŞİRİZ”
Taraftarların “yönetim istifa” tezahüratlarına ilişkin eleştirilerde bulunan Başkan Ceyhan şunları kaydetti: “Ben her zaman söylüyorum bazı taraftarlar bazı maçlar da yönetim istifa diye bağırıyor. Evet, yönetim istifa diye bağırabilirler ama yönetim istifa diye bağıran arkadaşları ben hiç galiye almıyorum. Yönetim istifa diyen arkadaşlar karşıma ne zaman birini çıkartırsa ben o zaman onları galeye alırım. Bunu söyleyen arkadaş yönetime dâhil olacak kişilerin ismini veya isimlerini söylemek zorunda. Ben baştan beri söylüyordum ve bir defa daha söylüyorum; Biz bu koltuktayız ve elimizden geldiğince hata yapmadan doğru yönetmeye çalışıyoruz. Ama hata yapmıyor muyuz? Yapıyoruz. Çünkü bizde insanız. Baştan beri tüm sorumluluklar bende. Ben bunu her zaman söylüyorum. Sonuna kadar mücadeleye devam, pes etmek yok. Hayatta her şey var, biz elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Bazı kişiler bizi kırdıkça biz daha da keskinleşiyoruz. Biz cama benzeriz, onlar bizi kırdıkça biz daha da keskinleşiriz. Çok şükür bu takımı götürecek maddi ve manevi gücümüz var. Canımız sağ olduğu sürece de bizde pes etmek yok.”

“BİZİM İNANAN İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR”

“Bugüne kadar olan artı veya eksi, helal veya haram neyse, tüm sorumluluklar bende. Ben kulüp başkanıyım, o yüzden tüm sorumluluklar bende. Başarılarda önde duruyorsak, başarısızlıklarda da yüzleşmeyi biliyoruz. Biz yöneten insanlarız ama hayatta her verdiğimiz karar doğru olacak diye bir şey de yok. Biz karar veriyorsak iyi niyetle karar veriyoruz. Bazı gelinen noktalar doğru yapmadığımızı da gösteriyor. Bunun sorumluluğu da tamamen bende. Ben ne hocalara suç buluyorum ne futbolculara ne de paydaşlara, hiç birine suç bulmuyorum, suç varsa o suç bende. Demek ki doğru kadro oluşturamamışız ya da doğru kadro oluşturup ta kaynaştıramamışız. Yani bir yerde bir eksiklik yapmışız. Direksiyonda biz varız, kaza yapmışız ama dünyanın sonu mu? Değil. Hedefimize baktığımızda biraz hedeften uzaklaşmış görünüyoruz ama hayatta hiç bir şey imkânsız değil. Tabi gerçekle de yüzleşeceğiz. Öncelikle biz bu kırmızı çizgiden kurtulma mücadelesini vereceğiz. Ben kendi adıma nerede hata yaptım diyen bunu bulmaya çalışıyorum. Bu takımı da biz Allah’ın izni ile bu ligde tutacağız. Öncelikle bunun hamlesini yapacağız sonra Play-off’u da zorlamaya çalışacağız. Buna belki yine gülebilirler ama biz bu inançla devam edeceğiz. Zaten inanan insanlarla bizim işimiz var, inanmayan insanlarla hiçbir işimiz olmaz. İnanmak bir günlük bir şey değil. İnanmak bir süreçtir.”

“BU İŞLER YÖNETİM İSTİFA DEMEKLE OLMAZ”

“Bazı kişiler işte Fatih Mehmet Ceyhan bıraksın diyor. Hadi ben istifa ettim, peki ne olacak bu takım? Tamam bırakalım. Ben bu takımı 10,5 milyonla aldım. 10,5 milyonun altında verecek olan varsa gelsin. Yani bu lafında altı yok. Aldığı gibi bıraksın demelerini bile konuşamıyorlar, hani bugünkü gibi bıraksın deseler, demiyorlar.  Ben 4 yıl oldu yıprandım yoruldum. Bazen yanlış kararlar veriyor olabilirim ama bunun altında kesinlikle art niyet olamaz. Biz memleket milliyetçisiyiz ve her zaman bunun mücadelesini veren biriyiz. Bu işi gerçek anlamda, daha sağlıklı, bizim getirdiğimiz yerden alıp daha bir üst seviyelere taşıyacak olan bir grup varsa, buna sonuna kadar açığız. Yönetim istifa demekle olmuyor bu işler. Burada zarar gören bizleriz. Böyle baskı altında böyle psikolojik sıkıntılarla her gün bir laflarla uğraşmaktan yoruluyoruz.”

“BU TAKIM KOSKOCA BİR ŞEHRİN TAKIMI”
“Takımımızın durumu ortada, biz her şeyi bir kenara bırakıp takımımızla ilgilenmek zorundayız. Ben bu saatten sonra buna daha çok mesai vereceğim. Artısıyla, eksisiyle bu takımın tüm sorumluluğu bende. Yaptığımız ya da verdiğimiz kararlarda biz sorumluyuz. Başardığımızda başarılı olduk diyorsak, başarısızlığımızda da başaramadık demeyi bilmeliyiz. Şuan 7 puanımız var, ilk önce bu tehlike çanları çalan bölgeden kurtulmamız lazım. Hoca olarak şuanda bir, iki tane hoca adayıyla görüşüyoruz. Umarım bu kez doğru kararlar veririz. İnşallah takıma destek sağlayabilecek bir hoca olur. Son 4-5 maç kaldı ilk yarının bitmesine, kupa maçıyla da beraber o birlikteliği yakalayıp devre arasında da gerekli şeyleri tamamlayacağız. Bu basit bir takım değil, koskoca bir şehrin takımı. Bizde bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”

“KAHRAMANMARAŞSPOR DÜNYA VAR OLDUKÇA OLACAK”
Kahramanmaraşspor’un daima var olacağını söyleyen Başkan Ceyhan, “Takımız sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu dönemi doğru geçmeyi hafta hafta düşüneceğiz. Burada ki taraftarlarda, gerçek Kahramanmaraşsporlu vatandaşlar da sahaya gelip takımını sonuna kadar desteklemelidir. Maç esnasında takımdan çıkan oyuncuya tezahürat yapmakta doğru bir şey değil. Ben o oyuncumu alkışlıyorum. Neden alkışlıyorum? Çünkü benim o oyuncum emek vermiş alın teri dökmüş, o yüzden alkışlıyorum. Dediğim gibi sorumluluk bende. Benle eleştirisi olanlar her zaman konuşabilirler. Bizim pes eden bir tarafımız yok. Başkandan çok takıma destek çıkın. Çünkü başkan bugün var yarın yok ama Kahramanmaraşspor Dünya var oldukça olacak. Biz yeni hamleler çizeceğiz, yeni planlar belirleyeceğiz. İnşallah her şey istediğimiz gibi gider. Her mana da bize destek olmayan kişilere kapımız her zaman açıktır” ifadelerini kullandı.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz